A murit o legendă a tenisului! A câștigat toate cele 4 turnee de Grand Slam

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 13:49,
WTA
WTA

Sportul trece din nou prin clipe cumplite, după ce o fostă mare campioană a tenisului s-a stins din viaţă. Sportiva a scris istorie în circuitul WTA.

Jucătoarea de tenis care s-a stins din viaţă a fost una dintre puţinele care au reuşit să câştige toate cele patru turnee de Grand Slam din cadrul WTA.

Câştigătoare în total a nu mai puţin de 17 titluri de Grand Slam, americanca Shirley Fry a decedat la vârsta de 94 de ani. Sportiva este una dintre cele 10 jucătoare care de-a lungul timpului au reuşit să câştige toate cele 4 competiţii de tenis de Grand Slam, în proba de dublu simplu.

Din cele 17 titluri majore pe care şi le-a adjudecat în carieră, patru au fost în proba de simplu feminin, 12 la dublu feminin și unul la dublu-mixt.

Shirley Fry a cucerit în anul 1951 titlul la Roland Garros, în 1956 la Wimbledon şi US Open, iar în anul 1957, Australian Open. În anul 1956 a ocupat prima poziţie în clasamentul mondial, iar în anul 1970 a fost în Hall of Fame-ul tenisului.

Citeşte şi SCENARIU APOCALIPTIC ANUNȚAT DE ION ȚIRIAC: „CINE CREDE CĂ S-A TERMINAT CU PANDEMIA SE ÎNŞALĂ”. CÂT VA MAI DURA

wtarealitateagrand slamamericatenisShirley Frydeces