Adrian Porumboiu: „Generația de Aur trebuia să respecte arbitrii care i-au arbitrat”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 31 mai 2024, ora 14:58,
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu, fost mare arbitru, a explicat de ce nu a fost prezent la meciul de adio al Generației de Aur.

„M-am pregătit mult timp, dar din păcate n-am prins echipa. Convocat am fost, dar s-au întâmplat niște lucruri. M-a sunat Crăciunescu ca să arbitrez la meciul Generației de Aur. Din păcate, Gică Popescu i-a spus că nu se poate să arbitrăm o repriză el și una eu. Asta a fost toată prezența mea la acel meci.

Una peste alta, a fost o atmosfera entuziasmantă. Un meci care e de povestit nepoților. Păcat că s-au întâmplat niște lucruri care nu au trebuit să se întâmple. Mi s-au părut deplasate delegările arbitrajului. E ca și cum te-ai duce la un concert de orchestră din Milano și cei de acolo ar fi acompaniați de Leo de la Strehaia și Adi de la Vâlcea.

Ei n-aveau ce căuta în lume asta. Generația de Aur trebuia să respecte arbitrii care i-au arbitrat. Nu sunt răutăcios, sunt doar obiectiv. Am un sentiment de nemulțumire pentru că am arbitrat toți jucătorii care au fost pe teren. Prezența mea acolo era oarecum obligatorie. M-am văzut dat la o parte. I-am respectat.

Prezența mea se impunea pe teren. S-au întâmplat lucruri care implică prea multă ipocrizie. Mi se părea normal să fiu și eu prezent acolo, măcar pentru o repriză. Am fost un arbitru corect, n-am avut niciun fel de discuții cu ei. N-am niciun fel de problemă, dar văd niște oameni plin de ură. Majoritatea au ajuns la o vârstă în care ar trebui să fie mai cumpătați”, a dezvăluit Adrian Porumboiu, potrivit fanatik.ro.

adrian porumboiugeneratia de aurion craciunescugica popescu