Analiză | Simona Halep a avut cele mai slabe rezultate din Top 5 WTA în 2019

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 29 aprilie 2019, ora 15:48,
Halep
Halep

Simona Halep a fost depășită de către Petra Kvitova în clasamentul mondial, după triumful cehoaicei la Stuttgart. Site-ul WTA a publicat o statistică privind cele mai bune rezultate înregistrate de primele jucătoare din clasament în 2019, iar Simona Halep nu se poate lăuda cu multe victorii importante. 

Halep (27 de ani, locul 3 WTA) a participat la 6 turnee în primele patru luni din acest an și a înregistrat 14 victorii și 6 înfrângeri.

Cele mai bune rezultate ale constănțencei sunt finala de la Doha (pierdută în fața belgiencei Elise Mertens) și semifinala de la Miami (înfrângere împotriva cehoaicei Karolina Pliskova).

În clasamentul WTA Race to Singapore, care va stabili cele opt jucătoare participante la Turneul Campioanelor de la final de an, Simona Halep se află doar pe locul 10.

Rezultatele dezamăgitoare din acest an pentru ‘Super Simo’ sunt înfrângerile cu Belinda Bencic și Marketa Vondrousova, la Dubai, respectiv Indian Wells.

Spre deosebire de Simona Halep, toate celelalte jucătoare din Top 5 WTA au reușit să câștige un trofeu în acest sezon. 

Japoneza Naomi Osaka (21 de ani), liderul mondial WTA, a câștigat Openul Australiei, la Melbourne. Ulterior, rezultatele ei au fost extrem de modeste.

Cehoaica Petra Kvitova (locul 2 WTA) este cea mai în formă jucătoare în 2019. A câștigat turneele de la Sydney și Stuttgart și a pierdut în finală la Openul Australiei și Dubai.

Germanca Angelique Kerber (locul 4 WTA) a câștigat Cupa Hopman, a făcut finală la Indian Wells și semifinale la Doha și Monterrey.

Cehoaica Karolina Pliskova (locul 5 WTA) a câștigat turneul de la Brisbane, a ajuns în finală la Miami și în semifinale la Openul Australiei.

Naomi Osaka are cele mai puține înfrângeri în acest sezon (4), iar Petra Kvitova a reușit cele mai multe victorii în circuit (24). 

Cele mai importante jucătoare ale lumii se pregătesc pentru turneul de la Madrid, pe zgură, în perioada 3-12 mai. Simona Halep s-a simțit bine mereu în capitala Spaniei și a câștigat turneul în 2016 și 2017.

top 5wtaturneepetra kvitovaHalepangelique kerberkarolina pliskovasimona haleprezultate slabenaomi osaka