ANALIZĂ | Top 5 candidați pentru titlul de MVP în NBA. Cine este favoritul

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat marți, 28 iulie 2020, ora 19:34,
LeBron-james-nba
LeBron-james-nba

Sezonul de NBA se va relua începând cu sfârșitul lunii iulie, pe data de 30, în Orlando, la Disney World. Însă, titlul de MVP se va oferi în baza meciurilor jucate înainte de oprirea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat conducerea NBA.

Jucători precum LeBron James, Luka Doncic și Giannis Antetokounmpo candidează pentru titlul de cel mai bun jucător din NBA din acest sezon, fiecare cu numere foarte mari.

LeBron James:

Starul din L.A. a condus-o pe Lakers pe locul 1 în conferința de vest, cu un record de 49-14. Numerele veteranului sunt impresionante, la 35 de ani, acesta reușește înainte de rezumarea sezonului să aiba în medie un double-double cu 25.7 media de puncte pe meci, 10.6 assisturi și 7.9 recuperări, în 60 de meciuri jucate. LeBron este în căutarea titlului de MVP cu numărul 5 din carieră.

Giannis Antetokounmpo:

„The Greek Freak”, actualul MVP din NBA, este în apogeul carierei și poate doar să se îmbunătățească. Grecul cu origini nigeriene, este în NBA din 2013, jucând doar pentru Milwaukee Bucks, conducând gruparea către locul 1 în conferința de est, având cel mai bun record din acest sezon, 53-12. Giannis a jucat în 57 de meciuri, fiind al treilea marcator din ligă, cu 29.6 puncte pe meci și o medie impresionantă de 13.7 recuperări, peste el in topul recuperărilor fiind doar 2 pivoți. Pe lângă aceste numere exagerate, Giannis mai reușește și 5.8 assisturi pe meci.

Luka Doncic:

Slovenul din Dallas, în vârsta de 21 de ani, este la al doilea sezon din NBA și deja poate candida pentru titlul MVP. Recordul actual lui Dallas Mavericks nu este atât de impresionant precum au început sezonul, ocupând actual locul 7 cu 67 de meciuri jucate (40-27). Însă numerele lui Luka sunt cu adevărat impresionante, reușind să aibă în medie aproape un triple-double cu 28.7 puncte pe meci, 9.3 recuperări și 8.7 assisturi în 54 de meciuri jucate.

James Harden:

James Harden, star-ul din Houston care a făcut echipa cu fostul coleg de la Oklahoma City Thunder, Russel Westbrook, pentru a aduce primul trofeu de campioană în Houston din ultimii 25 de ani, a condus-o pe Rockets pe locul 5 în conferința de vest, cu un record de 40-24. „The Beard”, încearcă să cucerească al doilea titlu de MVP din carieră. Jucătorul de baschet în vârstă de 30 de ani a jucat în 61 de meciuri și este jucătorul cu cea mai mare medie de puncte pe meci în sezonul actual de NBA, 34.4, reușind pe lângă și 6.4 rebound-uri și 7.4 assisturi pe meci.

Bradley Beal:

Star-ul din Washington a explodat în acest sezon de NBA, reușind să aibă în plus față de sezonul trecut cu 5 mai multe puncte pe meci. În sezonul actual jucătorul de 27 de ani este al doilea cel mai bun marcator din ligă, cu 30.5 puncte pe meci. Pe lângă numărul impresionant de puncte pe meci, Beal are în medie și 6.1 assisturi și 4.2 recuperări. Recordul lui Washington Wizards nu este unul pozitiv, din 64 de meciuri jucate, câștigând doar 24 și clasându-se pe locul 9 în coferința de est.

CITEȘTE ȘI –>> PSG trebuie să se descurce fără Mbappe! Cât e gravă e accidentarea starului francez

lebron jamesBradley Bealluka doncichardennbaGiannis Antetokounmpo