Anton Pisaroglu, revoltat de bugetul mic primit de FRR: ”Nu e nici măcar un buget de supraviețuire, e un buget de desființare!”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 18 martie 2021, ora 18:01,
anton-pisaroglu

Problemele din rugby-ul românesc continuă. Vicepreședintele FRR, Anton Pisaroglu, acuză MTS pentru bugetul foarte mic acordat ”sportului cu balon oval”.

Federația Română de Rugby a primit din partea Ministerului Tineretului și Sportului un buget de 2,6 milioane lei. În aceste condiții, vicepreședintele conducerii rugby-ului românesc este indignat că sportul pe care îl reprezintă a ajuns așa de desconsiderat de Guvern, care a acordat o finanțare mult mai mică decât anul trecut.

„Sportivii, antrenorii și fanii rugbyului sunt pur și simplu umiliți prin această sumă. Ministerul Tineretului și Sportului umilește rugbyul și vrea să ne aducă în imposibilitatea de a mai face ceva pentru acest sport în România.

„Eu înțeleg că există constrângeri bugetare în toată România, dar văd totuși că bugetul de stat pentru acest an e mai mare decât cel de anul trecut. Deci bugetul țării e mai mare, dar bugetul pentru rugby e de patru ori mai mic. În mod evident, Ministerul Tineretului și Sportului pedepsește rugbyul”, a declarat Anton Pisaroglu.

„Nu e nici măcar un buget de supraviețuire, e un buget de desființare!”, a fost concluzia oficalului FRR.

stadion-arcul de triumf

Cu un buget mult diminuat, urmează vremuri grele pentru rugby-ul din România. Conform unor surse din cadrul FRR, tăierea de buget poate fi pusă pe seama faptului că FRR opune rezistență în fața MTS în privința preluării de către Guvern a stadionului ”Arcul de Triumf”, casa ”Stejarilor”, care a aparținut pentru foarte multă vreme rugby-ului.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Noul și vechiul președinte al FR de Rugby are un obiectiv clar! Stadionul Arcul de Triumf este prioritatea zero

bugetrealitateamtsfrrrugby