Antrenorul care l-a inspirat cel mai mult pe Dan Petrescu: „E numărul 1”. Vă gândeați la el?

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 22 mai 2020, ora 23:14,
dan petrescu

Tehnicianul CFR-ului a făcut un top al antrenorilor cu care a lucrat de-a lungul timpului, iar cel de la care consideră că a învățat cel mai mult a fost Anghel Iordănescu. 

Cei doi au colaborat atât la Steaua înainte de Revoluție, cât și la echipa națională în perioada Generației de Aur. Apoi fostul fundaș dreapta nu uită să amintească și numele mari ale fotbalului de care a dat la echipele la care a jucat în străinătate.

„Pe Anghel Iordănescu l-am avut foarte mulţi ani şi m-a inspirat cel mai mult. În străinătate, au fost mai mulţi antrenori care m-au ajutat foarte mult. Primul a fost Glenn Hoddle, e antrenorul care m-a ajutat foarte mult în Anglia, la meciul Anglia – România am marcat împotriva lui şi mi-a părut rău pentru el, dar eram fericit pentru echipa mea.

Am învăţat multe de la Ruud Gullit, chiar dacă după aceea nu a mai avut o carieră de antrenor, era ca un tată pentru mine. În Italia am lucrat cu Zdenek Zeman, cred că el m-a disciplinat cel mai mult. Era un tip foarte dur, cu antrenamente fizice, dar am învăţat enorm de la dânsul. După ce am plecat de la Zeman, toate antrenamentele mi se păreau uşoare, la toate echipele unde am mai jucat”, a povestit Dan Petrescu experiențele sale de neuitat ca și jucător.

 

Acum, din postura de antrenor, Bursucul are de traversat una dintre cele mai dificile perioade a carierei de tehnician.

„A fost o pauză lungă, cum nu suntem obişnuiţi noi cei din fenomenul fotbalistic. Va fi greu să-i capacităm, să-i readucem la nivelul optim pentru startul competiţiei.

Vom munci însă după regulile impuse de către autorităţi, pentru a reuşi să fim pregătiţi la startul competiţiei! În această perioadă, orice antrenor trebuie să gestioneze foarte bine antrenamentele, a mai adăugat antrenorul campioanei.

CITEȘTE ȘI –>>  Cum a fost atras Vali Ghionea la Dinamo: “Asta e ambiția mea”

steauadan petrescuantrenoriromaniaanghel iordanescu
gigi-becali-fcsb

Gigi Becali, gata să doboare orice record în Liga 1: „Vreau să fac un miliard în 10 ani!”

dragusin

O nouă ofertă pentru Radu Drăgușin! Intenția clară a fundașului român