Apelul Nadiei Comăneci către autoritățile din România. „Copiii o văd pe Simona Halep la televizor, dar nu au unde să facă sport”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 12 februarie 2020, ora 23:43,
halep si nadia
halep si nadia

Nadia Comăneci a lansat un apel către autoritățile din România! Fosta campioană olimpică susține că sportul românesc are nevoie de un sprijin financiar mai mare pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru menținerea specialiștilor în țară.

Simona Halep, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gabriela Szabo şi Camelia Potec au mers astăzi la Palatul Parlamentului, pentru a cere dezvoltarea infrastructurii şi un buget mai mare pentru sport.

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci devenea prima gimnastă din istorie care primește nota 10 pentru exercițiul său.

Este păcat că avem aparatură în unele săli de gimnastică din anii ’70-’80. Ce am făcut noi la gimnastică în anii ’70 au copiat americanii tot… Ca să nu mai spun că la fiecare concurs naţional la care particip în Statele Unite sunt mai mulţi antrenori români de gimnastică decât antrenori americani. Deci trebuie să ne aducem aceşti antrenori înapoi, pentru că ei vor să vină. Dar aici nu au potenţial ca să aibă grijă de familii, de copii şi să facă performanţă.

În Statele Unite sunt foarte multe locuri unde copiii pot practica sportul gratis. Aşa că şi noi trebuie să creăm aceste oportunităţi pentru copii. Pentru că aceşti copii o văd pe Simona Halep la televizor, vor să facă sport, dar nu au unde să se ducă.

Dacă stăm şi nu ne ridicăm să spunem care este problema în sportul românesc nu facem nimic. Dar ideea nu a fost să arătăm cu degetul pe cineva, ci să găsim împreună o soluţie şi să facem ceva pentru sport aşa cum fac cei din străinătate. Nu este nimic extrem de complicat. Este nevoie doar de voinţă. Sportul a făcut foarte mult din punct de vedere al imaginii pentru România„, a spus Nadia Comăneci.

CITEȘTE ȘI -> Simona Halep e încă marcată de semifinala de la Australian Open! „Am fost aproape, dar nu am știut să-mi iau șansele”

copiiHalepsportcomănecinadia comanecisimona halepguverngimnasticatenis