Avertismentul lui Kevin De Bruyne: „Belgia poate merge până la capăt la EURO 2024”

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 10 iunie 2024, ora 21:05,
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne

Belgia poate merge până la capăt la EURO 2024, a declarat fotbalistul Kevin De Bruyne, una din vedetele naţionalei.

Naționala Belgiei va aborda relaxată turneul final din Germania

Belgia este adversara României în Grupa E, alături de Ucraina și Slovacia, la turneul final care începe vineri în Germania.

Întrebat de un ziarist dacă Belgia poate merge până la capăt la EURO 2024, Kevin De Bruyne a răspuns: „De ce nu. Nu suntem favoriţi, dar nu cred că sunt multe echipe care vor fi bucuroase să joace împotriva noastră, pentru că avem un stil total diferit. (…)

Cred că jucăm într-un mod foarte diferit, cu o mulţime de jucători tineri. Poate că suntem şi o ţară ceva mai puţin cunoscută. Aşa că trebuie să abordăm acest turneu foarte relaxat”.

„Trebuie să profiţi de oportunităţi. Un turneu înseamnă să profiţi de moment. Odată ce eşti într-un moment bun, poţi creşte. Dacă profiţi de acest moment ca echipă, se pot întâmpla lucruri speciale”, a mai spus mijlocaşul lui Manchester City.

Altă vedetă a naţionalei Belgiei, Romelu Lukaku, a spus: „Nu cred că trebuie să fim văzuţi ca nişte outsideri. Nu trebuie să vă gândiţi la asta pentru că este o nouă generaţie. Toţi băieţii care sunt aici joacă la un nivel bun. Nu joacă la echipe mici. Băieţii fac o treabă bună. Un Campionat European este întotdeauna plin de surprize”.