Bastian Schweinsteiger după ce Germania a pierdut în fața Japoniei: ”Vom pierde jocurile, atât este de simplu!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 24 noiembrie 2022, ora 13:36,
Germania
Germania

Echipa naţională a Japoniei a produs o surpriză miercuri, în grupa E de la Cupa Mondială, după ce a învins cu 2-1 una din favoritele la titlu, Germania. Niponii au întors rezultatul după ce au fost conduşi cu 1-0.

După acest rezultat, Bastian Schweinsteiger a avut o reacție dură.

Am făcut din nou greșeli mari în apărare. Și atâta timp cât vom face asta, vom pierde jocurile, atât este de simplu!”, a concluzionat fostul mijlocaș al Germaniei pentru postul ARD, unde în prezent deține funcția de analist.

„Niklas Sule este un fundaș. Iar tu, ca fundaș de bandă, dacă ești prins într-un duel unu la unu, nu-ți lași adversarul să alerge spre interior, ci îl împingi să iasă cât mai în exterior. Acolo nu se poate întâmpla mare lucru. În acest caz, el îi oferă șansa să se ducă spre interiorul terenului și să paseze. Goretzka, la rându-i, nu ajunge unde trebuia să fie și apoi se oprește.

Nu-mi place asta. Este foarte, foarte rău! Sigur, mingea vine apoi deviată către autorul golului, Doan, dar nu mi-a plăcut comportamentul de dinainte. Pentru un fundaș precum Sule nu-i OK. Este o greșeală defensivă clasică, foarte gravă!”, a fost verdictul lui Bastian Schweinsteiger.

germaniajaponiacupa mondiala