Ce șanse are Dinamo să primească un wildcard pentru a participa în Liga Campionilor

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 14:57,
DINAMO
DINAMO

Echipa masculină de handbal Dinamo București speră să primească un wildcard pentru a participa în Liga Campionilor. Șase echipe vor primi invitații din partea Federației Europene de Handbal. Anul trecut, Dinamo a fost doar a doua rezervă.

Federațiile naționale clasate pe locurile 1-9 primesc automat un loc în competiție. În acest moment, România este prima sub linie. Federația națională clasată pe locul 1 în Liga Europeană va primi un loc adițional în Liga Campionilor. Federația Națională de Handbal ține cont de cinci criterii pentru a acorda wildcard unei echipe: facilitățile arenei, posibila audiență la tv, procentajul din arena ocupat în competițiile internaționale, rezultatele înregistrate în ultimele trei sezoane, dar și potențialul de marketing. Dinamo s-ar bate pentru un wildcard cu Motor Zaporojie, Elverum și Gorenje, potrivit PROSport. Șansele cresc dacă Aalborg va câștiga titlul în Danemarca, în dauna formației cu Bjerringbro-Silkeborg.

Citește și CÂȘTIGĂTOR AL LIGII CAMPIONILOR CU BARCELONA, NOUL ANTRENOR AL LUI DINAMO: „SPER CĂ ACEASTĂ COLABORARE SĂ FIE DE MARE SUCCES”

realitateahandbalwildcardliga cmapionilordinamo