Craiova respige planul lui Burleanu: „E urecheală! Cum să faci asta?!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 10 aprilie 2020, ora 15:40,
Kamer-Qaka-u-craiova

Universitatea Craiova respinge unul dintre cele trei scenarii pe care le-au pregătit LPF și FRF.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de fotbal, a declarat că FRF și LPF iau în calcul trei scenarii pentru ducerea la bun sfârșit a acestui sezon fotbalistic.

Unul dintre cele trei scenarii prevede ca meciurile din Liga 1 să înceapă cu data de 27 mai, însă oficialii Craiovei resping această idee, deoarece consideră că fotbaliștii nu ar avea suficient timp la dispoziție pentru pregătire din cauza stării de urgență care nu le permite să se antreneze până la 15 mai.

„Depinde cum se ridică starea de urgenţă. Dacă au dat stare de urgenţă până pe 15 mai, cum să începi campionatul pe 27? Cum să îl începi? Ridici starea de ugenţă şi în două săptămâni joci jocuri oficiale? Nu întreabă şi el specialiştii ce înseamnă reluarea unei competiţii? Că e competiţie de performanţă… îţi trebuie o lună ca să te pregăteşti. Mai degrabă mi se pare 13 iunie.

Să vorbească domnul preşedinte cu celălalt preşedinte, ca de la preşedinte la preşedinte, să ridice starea de urgenţă pe 1 mai. Şi atunci poţi să începi şi pe 27 mai. Dacă se ridică şi poţi să începi pregătirile în jur de 1 mai sau 27-28 aprilie e ok, mai vii de acasă pentru 27 mai. Dacă starea de urgenţă se menţine până pe 15 mai şi nimeni nu are voie să mişte, e urecheală. Cum să dai drumul la campionat pe 27? Om fi noi buni la FIFA, dar nici aşa, la FIFA pe calculator. Poate pe aia să o începem în două săptămâni dacă se ridică starea de urgenţă pe 15. Totul este în funcţie de cum se ridică starea de urgenţă. I-am înţeles, nu spun că nu trebuie salvată treaba, dar ce faci, încalci legea marţială?

Să îi dai drumul la competiţie, să ţii lumea acasă şi să joci fără spectatori…. mai bine mai stăm în plus două săptămâni. Aşa ar trebui gândit şi de UEFA şi de toată lumea. Decât să dai drumul la competiţii ca să salvezi televiziunile…mi se pare lipsit de sens. Fotbalul e făcut pentru spectacol şi pentru spectatori”, a spus Sorin Cârţu, potrivit Telekom Sport.

Meciurile din Liga 1 au fost suspendate începând cu data de 12 martie.

Citește și ♦ EXCLUSIV | FCSB și Craiova se mai și refuză: ”Mai bine stăpân la țară, decât slugă la oraș!”

sorin cartuliga 1univeresiteatea craiova
Adrian Nastase

Dezvăluirile unui fost impresar de fotbal, fost coleg de puşcărie cu Adrian Năstase: ,,Era privilegiat”

Ilie Nastase

Iie Năstase s-a decis unde vrea să-şi amplaseze statuia: ,,Am înnebunit cu toţii?”