Cristina Vărzaru are încredere în România înaintea duelului cu Norvegia: ”Avem mai multe jucătoare cheie și pe cea mai bună jucatoare a lumii”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 20 martie 2021, ora 21:15,
March 3, 2017: Cristina Varzaru of CSM Bucharest during the Woman’s European Handball Federation (EHF) Champions League game between  CSM Bucharest (ROU) vs RK Krim Mercator (SLO) at Polyvalent Hall in Bucharest, Romania ROU. Photo: Cronos/Catalin Soare

Naționala de handbal feminin a României este pregătită de duelul de foc cu Norvegia din cadrul turneului preolimpic pentru calificarea la JO.

Fostul căpitan al primei reprezentative, Cristina Vărzaru (41 ani) are încredere în actuala generație a tricolorelor. Fosta internațională știe că Cristina Neagu rămâne cea mai importantă jucătoare și pericolul principal al României, dar este de părere că naționala se poate baza si pe aportul grupului. Astfel că, pe lângă Cristina Neagu, mai pot ieși la rampă și alte jucătoare.

Totodată, Cristina Vărzaru atenționează că ar putea fi ultima șansă pentru handbalista de 32 ani să mai participe la Jocurile Olimpice.

„Avem mai multe jucătoare cheie, avem cea mai bună jucatoare a lumii, Cristina Neagu, să o ai în echipă e un lucru fantastic. Dar sunt foarte multe jucătoare pe lângă Neagu care pot fi decisive şi au arătat asta în multe meciuri ale naţionalei. Cred că punem prea multă presiune pe umerii ei, cred foarte mult în grup, le-am simţit că e o conexiune foarte bună între jucătoare şi staff. 

Rezultatul carierei ei şi ce este Cristina Neagu este faptul că a venit înzestrată cu talent şi cu extrem de multă muncă şi cu o viaţă de profesionist 100%. Asta a transformat-o pe Neagu în ce este ea azi. O văd bine, ştiu că este conştientă că s-ar putea să nu mai aibă şanse de calificare la JO, poate să fie ultima, penultima şi sunt convinsă că e pregătită să dea tot ce are mai bun ca să poată să meargă la JO. 

Putem să ne bazăm pe valoare, eu cred că echipa României e de valoare. Întâlnim un adversar care e obişnuit să câştige medaliile cele mai înalte. E o zi a competiţei în care avem o şansă şi sunt convinsă că dacă suntem foarte concentraţi şi credem în şansa noastră, putem să o fructificăm”, a spus Cristina Vărzaru, pentru Telekom Sport.

România va debuta în cadrul turneului preolimpic cu Norvegia, sâmbătă, de la ora 20:30.

CITEȘTE ȘI –>> Cristina Neagu intră în istoria handbalului românesc. Ce a declarat despre turneul preolimpic

realitateahandbalcristina varzarudebutromaniaturneu preolimpiccristina neagu
Medici teren

Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Hjulmand udvælger første landshold

EURO 2020 | Selecţionerul Danemarcei: ,,Jucătorii sunt terminaţi emoţional”