Dan Petrescu se plânge, iar, de programul încărcat: „Vor fi șase meciuri în 20 de zile”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 14:35,
Dan Petrescu
Dan Petrescu

CFR Cluj joacă, diseară, de la 19:00, prima dintre cele două restanțe din Superligă, în deplasare, cu FC Hermannstadt.

Vor fi șase meciuri în 20 de zile”, scoate în evidență Dan petrescu

Campioana se află pe locul 2, cu 34p, la 7 de liderul Farul, dar cu două meciuri mai puțin. Pentru elevii lui Dan Petrescu vor urma alte cinci meciuri până la finalul anului.

Pe 4 decembrie joacă acasă cu Chindia în Etapa a 19-a a Superligii, pe 7 decembrie în deplasare cu Farul, în Etapa a 3-a a Cupei României, pe 11 decembrie în deplasare cu FC Botoșani în Etapa a 20-a, pe 15 decembrie în deplasare cu FCSB, restanță din Etapa a 9-a, și pe 20 decembrie acasă, tot cu FC Hermansstadt, în Etapa a 21-a.

Nu știu dacă această pauză ne-a prins bine. Eram într-o perioadă bună, aveam un moral bun, așa e când câștigi meciuri. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. E și Campionatul Mondial, e de înțeles.

Vor fi șase meciuri în 20 de zile. Numai noi și FCSB avem așa, celelalte echipe au 3 sau 4 meciuri. Suntem obișnuiți la CFR să jucăm așa. Eu sunt puțin îngrijoarat pentru meciul cu FC HJermannstadt, dar sper să începem bine. A fost un an foarte bun 2022, ar fi păcat să nu îl terminăm bine.

Dacă nu vom avea rezultate în aceste ultime meciuri, va deveni doar un an bun, dacă vom avea rezultate bune, va deveni excelent”, a declarat Dan Petrescu.

FC Hermannstadt are cea mai bună apărare din campionat, recunoaște Dan Petrescu

Tehnicianul a atras atenția asupra faptului că doi dintre jucătorii de la FC Hermannstadt au marcat, împreună, 14 goluri, în contextul în care echipa sibiană a înscris de 19 ori în acest sezon al Superligii.

În primele 10 meciuri, Sibiu a fost neînvinsă. Apoi a urmat o perioadă mai puțin fastă. Momentan sunt în play-off, au cea mai bună apărare din campionat, împreună cu Farul. Asta înseamnă că sunt foarte bine organizați.

Antrenorul lor, Măldărășanu, a fost jucătorul meu, îl cunosc, e serios, se vede mâna lui. A promovat o echipă cu mari probleme financiare. Și la începutul sezonului a avut rezultate, în ciuda acestor probleme.

Se vede mâna lui, sunt organizați, joacă 4-5-1, cu doi-trei jucători care ies în evidență. Mă gândesc la Paraschiv, care a marcat opt goluri, și la Alhassan, cu șase goluri. În rest, cred că ceilalți au marcat maxim câte trei”, a mai precizat el.

fc hermannstadtsuperliga