David Popovici, declarația zilei după ce a devenit din nou campion mondial! ”Dacă o să mi se urce vreodată la cap, voi primi două palme imaginare de la apropiații mei!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 22 iunie 2022, ora 21:30,
david_popovici_inotator_romania_facebook_67185900
david_popovici_inotator_romania_facebook_67185900

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 m. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile. David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58.

Este pentru prima dată după 1973 când un sportiv câștigă, la aceeași ediție a Campiontului Mondial, titlurile în probele de 100 m și 200 m. Precedenta performanță a fost realizată acum aproape 50 de ani, de americanul Jim Montgomery.

După o nouă performanță istorică, David Popovici a oferit o serie de declarații și a vorbit din nou cu mult bun simț.

”Dacă o să mi se urce vreodată la cap, voi primi două palme imaginare de la apropiații mei!”

”Mă bucur că lumea s-a uitat și a pus presiune pe mine. Din fericire, am reușit să mă detașes de presiunea exterioară. Eu și antrenorul meu suntem conștient că 110 % doar părerile și criticile noastre contează. Vizualizez cursele dinainte, simt cum o să imping în blocstart și încerc să-mi dau seama că mi-am imaginat o cursă bună, pe care o câștig, pentru că asta îmi doresc.

Am dormit super bine. Când a fost prima cursă de tilul mondial am avut ceva emoții pozitive, dar a fost bine. Cred că o să încercăm să mărim, vreau să fie mai multe probe de aur 3-4. Singurul meu partener de antrenament face proba fluture.

Nu știu cum voi fi, dar eu voi la fel. Dacă o să mi se urce vreodată la cap, voi primi două palme imaginare de la apropiații mei. Dar nu se va întâmpla asta, pentru că rămân cu picioarele pe pământ. Vreau să mănânc ceva bun când ajung acasă, cum a fost și după Jocurile Olimpice”, a spus David Popovici, pentru TVR.

David Popovici-Budapesta-Inot