SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Dinamo, pe urmele FCSB? Scenariul negru luat în calcul de Cornel Dinu

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 22 octombrie 2021, ora 20:16,

Cornel Dinu a vorbit despre un scenariu care le va da fiori suporterilor dinamovişti. Legenda clubului din Ştefan cel Mare se teme că echipa ar putea avea un traseu similar cu cel al marii rivale din punct de vedere al problemelor de identitate.

Actuala societate FC Dinamo 1948 a pierdut sigla şi palmaresul, care aparţin clubului AFC Dinamo Bucureşti, controlat de Nicolae Badea. Fostul acţionar le-a cedat clubului din Liga 1, însă înţelegerea se anulează în cazul unei eventuale retrogradări.

Dinamo şi-a schimbat de trei ori statutul juridic după Revoluţie, iar Cornel Dinu este unul dintre oamenii care cunosc cel mai bine întreaga istorie. Legenda clubului din Ştefan cel Mare a povestit şi cum a apărut actuala emblemă a „câinilor roşii”.

„Ceva este, dar aici e o istorie mult mai lungă, aparent complicată, pe care din păcate o știu foarte bine. Este o intenție în sensul acesta, dar legat de palmares și de siglă. Pentru că Dinamo a trecut prin 3 transformări după 1990. O societate ONG făcută în 1992, cunosc și amănuntele și cine a făcut-o, dar nu are sens să mai explic. Apoi remodificată în 1994 și reașezată într-o formă de societate comercială în 1998, când discuția de care probabil că și-au adus aminte și se folosesc cei de la Ministerul de Interne este asupra palmaresului și a siglei.

Sigla știți foarte bine că e un fel de imaginație. Dacă tot echipa se numea „câinii roșii” am am pus imaginea cu un câine lup, bietul Nero, care era atunci una dintre emblemele echipei și care stătea cu noi în cantonament, la antrenament, făcea încălzirea cu jucătorii. Băga și colții în mingi. Cei care au fondat ultima societate, în 1994, la fel ca în 1998 când a venit circulara UEFA.

E o discuție cu puțină rezonanță. A fost această așa-zisă impunere ca echipele să nu mai aparțină unor departamente, în care cei care cu niște interese s-au folosit. Cei care au înființat în 1992, 1994 și 1998, deci membrii constitutivi ai acelor societăți, au fost membrii celor patru arme ale Ministerului de Interne: grănicerii, pompierii, jandarmii și poliția. Se spune că acordul lor nu ar exista și că ar putea fi o discuție ce ar putea fi reluată. Și atunci, în puzderia asta de jucători tineri care încearcă să se antreneze pe un teren jumate la Dinamo, s-ar putea să se meargă și pe varianta de la FCSB, să se reîntoarcă într-un fel la un Fotbal Club Sport Dinamo, FCSD” – a declarat Dinu pentru playsport.ro. 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV | O LEGENDĂ A RAPIDULUI, DESPRE DERBY-URILE CU DINAMO: “DOMINAM TOT TIMPUL MECIURILE CU EI”

 

dinamofcsdpalmaresfcsbemblemacornel dinuidentitatenicolae badea