Doliu în fotbal. A murit un jucător legendar al lui Real Madrid

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 06 februarie 2024, ora 15:20,
Doliu
Doliu

Miguel Angel Gonzalez Suárez, mai cunoscut sub numele de Miguel Ángel, legendarul portar al echipei Real Madrid între anii ’70 şi ’80, a murit la vârsta de 76 de ani.

“El Gato“ (Pisica), aşa cum era cunoscut, suferea de SLA (scleroză laterală amiotrofică), pe care el însuşi a anunţat-o la 17 decembrie 2022.

Miguel Ángel a evoluat pentru clubul madrilen timp de 18 sezoane în care a jucat 346 de meciuri. El a sosit în 1967 de la Agrupación Deportiva Couto. Concurenţa dură cu Betancort şi García Remón a făcut ca în primul sezon să fie împrumutat la Castellón. S-a întors apoi, dar nu avea să devină titular permanent până în 1974.

Miguel Ángel a câştigat 18 trofee, precum şi un trofeu Zamora în 1976. A fost selecţionat de 18 ori pentru echipa Spaniei, devenind portarul titular al echipei naţionale la Cupa Mondială din Argentina din 1978. De asemenea, a făcut parte din echipa care a participat la Cupa Mondială din Spania din 1982.

“Real Madrid C. F., preşedintele şi Consiliul de Administraţie regretă profund decesul lui Miguel Ángel González, unul dintre cei mai mari portari din istoria noastră, o legendă a lui Real Madrid şi a fotbalului spaniol. Real Madrid doreşte să îşi exprime condoleanţele şi afecţiunea faţă de soţia sa, María del Pilar, fiul său Miguel Ángel, nepoţii Daniela şi Mauro, rudele sale, coechipierii săi şi toţi cei dragi lui.

În cele optsprezece sezoane în care Miguel Ángel a îmbrăcat tricoul lui Real Madrid, din 1968 până în 1986, a câştigat 2 Cupe UEFA, 8 titluri de campion al Spaniei, 5 Cupe ale Spaniei şi o Cupă a Ligii Spaniei. În sezonul 1975-1976 a câştigat Trofeul Zamora. Miguel Ángel a fost legat de Real Madrid practic toată viaţa sa. Pe lângă cele 18 sezoane ca jucător, a deţinut diferite responsabilităţi ca delegat al primei echipe, antrenor cu portarii şi director al fostei Ciudad Deportiva del Real Madrid“, se arată în comunicatul clubului madrilen.

Miguel Angel Gonzalez Suárezreal madridAgrupación Deportiva Couto