Dumitru Dragomir dă de pământ cu Naționala U19: „Avem numai viteza I și a II-a, jumătate nu știu să preia”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 09:18,
Naționala U19 a României are numai viteza I și a II-a, iar jumătate dintre fotbaliști nu știu să preia, sunt concluziile lui Dumitru Dragomir
Naționala U19 a României are numai viteza I și a II-a, iar jumătate dintre fotbaliști nu știu să preia, sunt concluziile lui Dumitru Dragomir

Naționala de fotbal U19 a României a remizat cu Lituania, 0-0, în Grupa 6, și are șanse să ajungă în faza următoare pentru calificarea la CE 2023.

Nu vom avea un viitor luminos”, este analiza lui Dumitru Dragomir

Elevii antrenați de Alexandru Pelici au nevoie de victorie în ultimul meci din grupă pentru a fi siguri că prind unul dintre primele două locuri, dar Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu este încântat de ceea ce a văzut.

Vreau să văd toate echipele naționale de juniori, să vedem ce perspective avem. Sunt câțiva jucători talentați și aici, numai că unii sunt grăsuți, alții n-au jocuri în picioare.

Un fotbalist la 17-18 ani, dacă stă pe bancă și nu joacă, nu poate să crească în valoare, chiar dacă e foarte talentat. Trebuie să joace, și la B, și la C.

La FCSB nu pot să joace și n-au tonus muscular. Radaslavescu e un talent deosebit, dar nu poate fugi, e grăsuț. Sunt câteva lucruri care trebuie puse la punct. Dar 3-4 jucători sunt foarte talentați, ambii fundași laterali (n.r. – Maftei, Borza), bunicel și Bordușanu.

Nu batem pe nimeni la nicio națională de juniori, avem numai viteza I și a II-a, jumătate din ei nu știu să preia, trei sferturi nu știu să facă marcaj, iar relațiile cu mingea sunt foarte proaste, așa că nu vom avea un viitor luminos…”, este analiza lui Dumitru Dragomir.

Radaslavescu a fost cumpărat în vară de FCSB de la Farul pentru 700.000 de euro, iar în cele 5 meciuri jucate a adunat 97 de minute, toate ca rezervă.

u 19dumitru dragomir