Eșecul cu Suedia de la CM 1994, prevăzut! Gică Popescu: „Am zis că nu-i semn bun!”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat miercuri, 23 iunie 2021, ora 14:33,
Gică Hagi, Gică Popescu
Gică Hagi, Gică Popescu

Gică Popescu, fostul mare internațional, a vorbit despre meciul de tristă amintire cu Suedia, de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994.

Atunci, România era eliminată din sferturile de finală, ratând șansa de a întâlni în semifinale, Brazilia, cea care a ieșit campioană mondială în acel an. Selecționata pregătită la acel moment de Anghel Iordănescu a teminat la egalitate după primele 90 de minute, scor 1-1. Nici la finalul celor 120 de minute nu s-a determinat vreo câștigătoare, scorul fiind 2-2, cu Răducioiu marcator al ambelor goluri ale tricolorilor.

Însă, la loviturile de departajare, România pierdea dramatic cu Suedia, scor 4-5. Miodrag Belodedici și Dan Petrescu au fost cei care au ratat de partea primei reprezentative. Meciul respectiv îi trezește și acum amintiri lui Gică Popescu.

Component al ”Generației de Aur” din acele vremuri, Popescu a povestit ce făcea împreună cu coechipierii săi în cantonament cu o seară înainte de disputa cu Suedia. De asemenea, ”Baciul” a vorbit și despre relația sa cu Gică Hagi atât pe teren, acolo unde au fost rivali de multe ori, cât și în afara lui, acolo unde au devenit cumnați, soțiile celor doi foști mari fotbaliști fiind surori.

„Tot timpul ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă am fi trecut de Suedia. (…) Jucam mereu rummy în cantonament. În seara dinaintea meciului cu Suedia ne-a omorât. Am zis că nu-i semn bun! În rest, pierdea, se enerva, arunca cu pietrele.

Gică Hagi, Gică Popescu.

Voiam să fim unul mai bun decât celălalt. Eu mă trezeam în fiecare zi de 1 ianuarie cu gândul să fiu cel mai bun în ancheta de la final de an. Nu am suportat niciodată să fie mai bun decât mine!”

(n.r. Gică Hagi) E ca vinul spumant. Explodează şi se calmează repede. Eu sunt ca un vin vechi, mai liniştit. (…) O persoană cu un suflet incredibil, dar când intră pe teren se transformă. Eu cred că aşa ar trebui să fie campionii”, a declarat Popescu, pentru AS.ro.

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | „REGELE”, DIN NOU ÎN IARBĂ. GICĂ HAGI A CONDUS PRIMUL ANTRENAMENT LA FARUL CONSTANȚA

gica hagisuediageneratia de aurrealitateagica popescu