EURO 2020 | Concluziile după Italia – Turcia, 3-0: ,,Un rezultat neaşteptat! De obicei, primele meciuri sunt închise”

Articol de Mihai Cristian - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 08:17,
Italia Turcia EURO 2020
Italia Turcia EURO 2020

Italia a început cum nu se putea mai bine în faza grupelor de la EURO 2020, acolo unde a zdrobit-o în primul meci pe Turcia, cu scorul de 3-0.

După ce Italia s-a impus categoric în această partidă, specialiştii din România au tras concluziile după prima partidă oficială din cadrul turneului final EURO 2020.

Daniel Pancu, Victor Piţurcă şi Ciprian Marica au rămas impresionaţi de randamentul excelent dat de elevii pe care Roberto Mancini i-a trimis în teren, pe Olimpico din Roma.

Sursa foto: Getty Images

,,Italia a dominat meciul de la cap la coadă. Era clar că după ce va marca Italia se poate termina și 3-0. Au fost multe greșeli pe faza de construcție a Turciei.

A fost un meci mult prea ușor pentru Italia. Under a intrat bine pentru Turcia, a adus vitalitate în joc, dar tot n-au apărut ocaziile. Turcia a avut niște umbre pe faze defensivă, niște jaloane.”, a declarta Daniel Pancu, pentru Digisport.

,,Un rezultat neașteptat. De obicei, primele meciuri sunt închise, nimeni nu riscă. Astăzi, turcii au fost de nerecunoscut. Turcii sunt adevărați luptători, dar au dat semne mari de oboseală. Italia i-a avut pe Bonucci și Chiellini integraliști, care mai și urcau în minutul 90.

Sunt seri și seri, eu mă gândesc și la lucrul ăsta. Turcii s-au apărat grupat și tot au obosit, n-au atacat. Italia este o echipă extrem de puternică. Mancini a reușit lucruri extraordinare la echipa națională.”, a declarat Victor Piţurcă, pentru Pro TV.

Sursa Foto: Profimedia Images

,,Mă așteptam să fie mai cumpătați italienii, dar nu a arătat deloc ca un meci de debut. Italia are oameni foarte, foarte experimentați, au o medie de vârstă de 29 de ani. N-ar fi prea multe de spus despre turci, au avut zero șuturi pe poartă. Aici se rezumă comentariul legat de naționala Turciei, în această seară. Era clar că turcii vor ceda până la urmă.”, a precizat şi Ciprian Marica, pentru sursa menţionată anterior.

Citeşte şi EURO 2020 | VIDEO | ITALIA, DEBUT CU DREPTUL! ”SQUADRA AZZURRA” A SUFOCAT-O PE TURCIA

 

concluziieuro 2020turciaciprian maricaitaliarealitateavictor piturcadaniel pancu