EXCLUSIV | Cum a început degradarea fotbalului din România! ,,Oamenii fac afaceri, nu sunt iubitori de acest sport”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 02 februarie 2021, ora 16:27,
Gigi Becali
Gigi Becali

Dennis Man este protagonistul celui mai scump transfer realizat din Liga 1 în străinătate, după ce a semnat cu Parma.

Suma de 13 milioane de euro achitată de italieni a surprins pe foarte multă lume din fotbalul românesc. Acesta a plecat pe o sumă impresionantă, deşi FCSB nu a mai jucat în cupele europene în ultimii ani.

Toni Sedecaru, fost fotbalist la FCSB şi actual antrenor la Jiul Petroşani, a vorbit despre situaţia fotbalului românesc, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva.

Citeşte şi EXCLUSIV | Naţionala României, lipsită de viitor: ,,Nu vine nimic din urmă! Performanţa se face cu un grad de suferinţă”

Acesta spune că fotbalul este diferit acum faţă de perioada în care el era jucător. Fostul fundaş crede că fotbalul s-a schimbat, pentru că patronii de cluburi văd acest sport mai mult ca pe o afacere, iar performanţa este lăsată pe locul 2 în multe cazuri.

,,Înainte de Revoluţie erau întreprinderi care aveau bani şi puteau să susţină financiar echipele de fotbal. După Revoluţie aceste întreprinderi şi-au luat mâna de pe sport şi au intrat oamenii de afaceri, care până la urmă fac afaceri, nu sunt iubitori de fotbal.

Oricum, fotbalul s-a schimbat enorm, viteza de joc, tacticizarea antrenamentelor şi a meciurilor, dar nu există plus valoare, şi asta se vede şi la echipa naţională. Deocamdată echipa U21 mai face faţă.”, a declarat Toni Sedecaru pentru realitateasportiva.net.

Vândut săptămâna trecută la Parma pentru o sumă impresionantă, Dennis Man a debutat deja pentru italieni, în meciul cu cei de la Napoli, pierdut, scor 0-2.

Mijlocaşul de 22 de ani s-a făcut remarcat în cele 10 minute de pe teren doar cu o pasă dată cu călcâiul în prelungirile partidei. Acesta ar putea primi mai multe şanse în meciul din etapa următoare din Serie A, împotriva Bolognei.

Toni Sedecaru a jucat la Steaua în perioada 1990-1992, când a prins meciuri importante în cupele europene.

În prezent, fostul fotbalist o pregăteşte din postura de antrenor pe Jiul Petroşani, echipă aflată în acest moment în Liga a 3-a.

Fostul fundaş a mai trecut în carieră şi pe la echipele Vatra Dornei, Minerul Lupeni şi Nyíregyháza din Ungaria.

Citeşte şi EXCLUSIV | Situaţia de la Craiova, una dificilă de gestionat: ,,E greu să faci o echipă când patronii se implică”

realitateaexclusivparmatransfertoni sedecarudennis manliga 1