EXCLUSIV | Fost rival al „câinilor”: „Chiar dacă eu sunt stelist, pot spune că suporterii de la Dinamo sunt unici”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 05 mai 2021, ora 08:10,
ddb

Sorin Ghionea (41 de ani), jucător al celor de la Steaua și FCSB, a vorbit despre implicarea suporterilor-acționari, la FC Dinamo.

Nu enormal ce se întâmplă la Dinamo. Chiar dacă eu sunt stelist nu e normal să te plătească mulțimea pentru că mulțimea nu are cunoștințe despre ce înseamnă fotbalul în general. E foarte grav când ajunge mulțimea să plătească salarii. Suporterii de la Dinamo sunt de apreciat, sunt unici prin ceea ce au făcut. Ca ceva să nu moară, probabil, au luat de la gurile copiilor lor 2 lei, 3 lei, 1 leu pe lună și aduc pentru acei oameni. 20 câți or fi, pentru salarii, deplasări masă, etc. Sunt de apreciat, dar nu este un lucru normal într-o societate sănătoasă, indiferent de disciplina sportivă.

Fotbalul este făcut pentru spectatori iar ei trebuie să cotizeze la bugetul clubului prin cumpărarea de bilete, venind și văzând meciurile, nu așa într-o situație de criză să spună ‘hai domne, să ne adunăm’. După aceea o să se audă: ‘v-am plătit salariile, v-am făcut, v-am dres’, pentru că inevitabilul se va produce„, a declarat Sorin Ghionea, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Ghionea are în palmares două titluri de campion în Ghencea (2005 și 2006), o Supercupă a României (2006),a disputat o semifinală de Cupa UEFA și a reușit trei calificări în Liga Campionilor, unde a marcat un gol. Fostul fundaș central a debutat în echipa națională în 2002, la amicalul România – Ucraina, 4-1, și a bifat 13 meciuri în total. El a mai jucat pentru Oțelul, Rostov, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Chiajna sau Viitorul. În prezent, Sorin Ghionea deține o școală de fotbal privată, alături de Petre Marin.

Citește și VIDEO | Un fotbalist legendar a pierdut lupta cu cancerul. Avea 54 de ani

 

ghenceasorin ghionearivalfotbalexclusivdinamosteauaddb
Octavian Popescu FCSB

Octavian Popescu a fost comparat cu Gică Hagi: „Poate să-l depășească”

chiriches sassuolo

Echipa la care doi români pot forma cuplul de fundași centrali! Cine s-a interesat de Chiricheș și Drăgușin