EXCLUSIV | Fotbalul românesc, prin ochii unui conducător cu mare experiență: „Măsurile luate de FRF se vor vedea peste 4-5-6 ani!”

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 22 mai 2021, ora 10:34,
mocirla
mocirla

Gheorghe Chivorchian a încercat să pună umărul la redresarea fotbalului nostru în ultimul deceniu ca oficial al Federației Române de Fotbal. 

Fostul președinte al celor de la Ceahlăul, FCM Bacău și Poli Timișoara este de aceeași părere cu mulți dintre oamenii din fenomen în privința calității fotbalului mioritic.

„Nivelul fotalului românesc este modest, a involuat din păcate. Mă bazez când spun acest lucru pe faptul că în trecut reușeam calificări în primăvara europeană și naționala mai era și ea prezentă la turneele finale de CE. E nevoie de răbdare.

Observăm că specialiștii au dispărut, iar antrenorii îi numărăm pe degetele de la o mână. FRF și-a dorit să facă centrele de excelență, dar s-a izbit și de refuzul conducătorilor de cluburi. Alte guverne fac academii la noi, iar în curând ne vom trezi că se mai deschid unele și pe la Satu Mare și Târgu Mureș”, a declarat Gheorghe Chivorchian, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Regula U21 impusă de forul de la Casa Fotbalului în urmă cu 4 ani va avea efecte benefice în viitor, consideră fostul conducător de club.

„Efectul măsurilor luate de FRF se va vedea peste 4-5-6 ani. Prima condiție este ca întrecerea internă să fie repopulată cu români. Poți să aduci pe lângă ei străini de certă calitate.

Cum erau mai demult la CFR Cluj, la Timișoara, la Dinamo și la FCSB. În prezent sunt jucători în majoritate modești, cu câteva excepții”, a mai adăugat Chivorchian. 

CITEȘTE ȘI –>> Revoluție în Liga 1! Gigi Becali anunță: “Nu am ajuns sclavul unui copilandru, Burleanu”

realitateafrfgheorghe chivorchianmasurinivelfotbal romanesc