EXCLUSIV | Nivelul fotbalului românesc, prin ochii unui fost campion al României: „Ne lipsește calitatea”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 17 martie 2021, ora 16:28,
otelul 2011

Sergiu Costin a cucerit titlul în tricoul Oțelului, surpriza Ligii 1 din urmă cu 10 ani. 

Mijlocașul a petrecut opt sezoane și jumătate la Galați și și-a măsurat forțele cu granzii continentului în grupele Champions League. Acesta a făcut o comparație între nivelul fotbalului de atunci și ceea ce se joacă acum.

„Fotbalul a decăzut enorm de mult și parcă tot decade, din păcate nu mai este calitate. Oamenii de fotbal nu mai sunt la fel de implicați, terenurile sunt tot mai proaste, vorbesc de toate ligile.

La Liga 1 nu mai este continuitate în meci, din păcate nu mai avem fotbaliști care să facă diferența, sa dribleze. Nu mai avem un număr 10 care să nu piardă mingea ușor. Sunt probleme majore și în economia țării și fotbalul suferă și el”, este părerea de rău a lui Sergiu Costin, exprimată în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Iar o consecință a scăderii valorice a fost și absența echipelor românești din grupele Champions League în ultimii 7 ani.

„Ce ne-am mai dori să vedem performanțe din astea, dar prin decăderea fotbalului este greu. Dacă ești o echipă puternică, ai nevoie de adversari puternici ca să te motiveze să vrei mai mult. 

Din păcate la noi sunt 2-3 echipe puternice valoric, în rest sunt probleme  financiare mari. Atunci când se investește sunt rezultate, dacă nu, e mai greu”, a completat fotbalistul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Explicația căderii lui Dinamo din ultima lună: „La un moment dat intri într-o pasă proastă din cauza problemelor”

realitateanivel fotbal romanescanalizasergiu costinotelul
halep iuruc

Simona Halep și Toni Iuruc s-au decis. Cine vor fi nașii de cununie

flacara moreni

Așa da sărbătoare de centenar! Un club din Liga 3, meci de gală cu o dublă ”regină” a Europei