EXCLUSIV | Marea problemă a voleiului românesc a fost identificată: „Federația a trebuit să intervină”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 17:44,
volei romania

Voleiul masculin românesc trăiește doar din amintiri. Finalele de Cupa Campionilor disputate între echipa românești sunt de domeniul trecutului. 

Iar naționala nu a mai prins un turneu final din 1995. Revenirea în elită se tot amână, iar jucătorii români care ajung în campionatele puternice sunt din ce în ce mai puțini. În schimb, străinii fac legea în România.

„Au fost aduși în ultima vreme tot mai mulți străini și se mizează mai puțini pe ai noștri. Românii nu sunt băgați în seamă, se gândesc atunci când pleacă un străin că va veni un altul în locul lui. Și de asta nu mai vedem așa mulți români care să iasă în evidență. 

Dintre echipele de volei, Steaua are numai români. Sunt undeva pe la 25-26-27 de ani și au terminat ultimul campionat pe locul 4. Federația a adoptat recent o regulă nouă care nu îți permite să ai mai mult de 3 străini concomitent în teren”, a precizat Andrei Druță, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Există însă și excepții de la regulă, care pot constitui modele pentru cei care vor să le calce pe urme. Este și cazul lui Andrei Druță.

„Unii au potențial foarte mare cum este Adrian Aciobăniței, care este starul Franței. A fost luat la turnee și s-a adaptat ușor-ușor, a ajuns MVP-ul campionatului. La feminin au fost mai multe performanțe.

La băieți e alt nivel de joc, altfel de forță. Avem jucători buni, dar sunt delăsători. Sper ca pe viitor să ne putem califica la o competiție majoră cu echipa națională”, a întărit Andrei. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Există un Gigi Becali și în volei? “Mie nu mi s-a întâmplat asta niciodată”

realitatearomaniaAciobaniteistrăiniandrei drutavolei
profimedia-0615415416

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire