EXCLUSIV | Săndoi, înainte de meciul cu Rapid: „Au făcut transferuri bune, spectatorii o să pună presiune”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 16 iulie 2021, ora 16:00,
Emil Săndoi
Emil Săndoi

Liga 1 a debutat aseară cu meciul dintre FC Botoșani și FCSB, iar de-a lungul weekend-ului intră în scenă și restul echipelor, printre care și Chindia.

Formația din Târgoviște a fost surpriza plăcută a ediției trecute din play-out, atunci când a încheiat pe locul 7, iar Emil Săndoi speră să repete figura frumoasă în noua stagiune. Acesta a vorbit despre meciul pe care îl va avea de jucat cu Rapid, duminică, 18 iulie, de la ora 21:30, pe Arena Națională, dar a punctat și transferurile făcute de giuleșteni.

De asemenea, antrenorul Chindiei a vorbit, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă, și despre lupta pentru salvarea de la retrogradare, dar și despre noutățile din lotul dâmbovițenilor pentru noul sezon.

”Au făcut niște transferuri bune, sunt niște jucători cu experiență deosebită, cu jocuri în campionate puternice și la echipa națională. Rapidul s-a orientat bine. Unii dintre ei sunt jucători care reprezintă ceva deosebit pentru clubul Rapid. Suntem conștienți că o să fie un meci greu. Probabil o să fie și spectatori destul de mulți la stadion, e normal să fie așa. Rapid este o echipă iubită, spectatorii o să pună presiune. E ceva nou pentru că toate echipele vin după o perioadă în care s-a jucat fără spectatori și va trebui să ne adaptăm cât se poate de repede.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | FOTBALUL DIN ROMÂNIA, ÎNTR-O DEGRADARE TOTALĂ: ,,NIVELUL E FOARTE JOS! EXISTĂ O DELĂSARE”

Noii jucători sunt ok din punct de vedere fizic. Singura problemă pe care pot să o întâmpine ei este cea de omogenitate a grupului. Ei sunt jucători noi, am încercat să-i integrăm cât mai repede în colectiv. Ei știu la ora asta ce le cerem noi, sunt jucători valoroși și sunt convins că se vor adapta repede.

Obiectivul este salvarea de la retrogradare, dar vom încerca să repetăm figura frumoasă pe care am făcut-o sezonul trecut. Atunci, dacă toată lumea ne vedea prima retrogradată la începutul sezonului, am demonstrat pe tot parcursul sezonului trecut că suntem o echipă disciplinată și că poate să joace de la egal la egal indiferent de adversarul pe care îl întâlnește.

Va fi un sezon mai greu decât cel trecut, gândindu-mă și la echipele care au promovat, Rapid, cealaltă echipă a Craiovei. Sunt orgolii mari, s-au făcut investiții mari, așteptările sunt mari la aceste cluburi. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla. De fiecare dată, debutul într-o competiție e dificil pentru orice echipă. Până se așază lucrurile, trebuie să treacă câteva etape”, a declarat Emil Săndoi, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | MOTIVUL PENTRU CARE ECHIPELE ROMÂNEȘTI NU SE IMPUN ÎN EUROPA: „E GREU SĂ AVEM REZULTATE!”

liga 1retrogradarerealitatearapidemil săndoi