FCSB – Arad, analizat de un fost mare arbitru: „E o fază comică! Zici că a fost secerat cu drujba”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat luni, 06 decembrie 2021, ora 09:49,
Florin Tănase
Florin Tănase

FCSB a câștigat în fața celor de la UTA Arad, scor 2-1, în cadrul etapei cu numărul 18 din Liga 1.

Arbitrajul meciului a fost foarte criticat de către oaspeți, formația bucureșteană beneficiind de două penalty-uri, ambele transformate de către Florin Tănase.

Despre cele două faze controversate s-a pronunțat și Adrian Porumboiu, care este de părere că nu se impunea acordarea loviturii de la 11 metri la niciuna dintre ele.

Sursa foto: lpf.ro

„Niciodată penalty aici la Octavian Popescu, e o fază comică! Uitați cum cade Octavian Popescu, poc, zici că a fost secerat cu drujba! Uitați cum cade, greu de explicat așa ceva. În niciun caz nu a fost penalty! S-a agățat de piciorul adversarului, nu există circumstanțe de penalty. Nu se impunea niciun fel de sancțiune aici. Adversarul stătea într-o poziție normală, ce era să facă? Să se dea la o parte? Nu este nevoie de VAR la așa ceva! Nu este 11 metri aici.

Ce să mai vedem la al doilea penalty? Jocul trebuia oprit, de ce să mai discutăm? La faza asta era responsabilitatea centralului, era pe diagonala lui. Din această cauză se spune că arbitrul trebuie să-și țină diagonala, era în zona lui. El trebuia să fie acolo, în 5-6 metri. Domnul asistent Orbuleț are un nume predestinat pentru astfel de faze. Arbitrii sunt slabi de înger și știu că dacă nu se iau decizii împotriva lor se pot întoarce să arbitreze”, a declarat fostul arbitru român, pentru Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | FCSB, VICTORIE CU DOUĂ PENALTY-URI CONTRA UTA-EI. ARĂDENII AU CONTESTAT AMBELE LOVITURI DE PEDEAPSĂ

realitateaarbitrajuta aradliga 1adrian porumboiufcsb