Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la dublu, la Madrid! Posibil duel românesc în sferturi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 08:29,
Gabriela Ruse
Gabriela Ruse

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk vor juca, la dublu, în optimile turneului de la Madrid.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le pot întâlni în sferturi pe Monica Niculescu și Makoto Ninomiya

Cele două le-au învins la capătul unui meci de 83 de minute pe Timea Babos și Anna Danilina (Ungaria, Kazahstan). Scorul final a fost 6-4, 4-6, 12-10. Partida a început cu un break alb al perechii româno-ucrainene, care s-a dovedit a fost decisiv în economia setului.

În partea a doua a confruntării, Babos și Danilina au realizat două break-uri, spre deosebire de unul singur al adversarelor, astfel că meciul s-a decis în super tie-break.

În decisiv s-a câștigat foarte mult pe serviciul adversarelor, 13 dintre cele 22 de puncte fiind adjudecate în acest mod. Echilibrul s-a rupt la 3-3, când când Ruse și Kostyuk s-au desprins la 8-4.

La 9-5 au ratat nu mai puțin de 4 mingi de meci, dintre care două pe propriul serviciu. Mai mult, ele s-au văzut puse în situația să salveze o minge de meci, la 9-10, moment în care au câștigat 3 puncte la rând.

Următoarele adversare sunt Anastasia Pavlyuchenkova și Elena Rybakina, pe care le vor întâlni azi, după ora 19:00 a României.

Tot azi, are loc și meciul Storm Hunter, Elise Mertens (Australia, Belgia; cs 4) – Daria Kasatkina, Martina Trevisan (Rusia, Italia), la finalul căruia Monica Niculescu și japoneza Makoto Ninomiya află cu cine vor juca în optimi.

Dacă înving, româncele vor fi adversare în sferturi.

mutua madrid openmonica niculescugabriela ruse