Germania, model pentru România! Ministrul Sportului a explicat planul pentru reluarea antrenamentelor

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 15 mai 2020, ora 15:59,
ionut-stroe

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că autoritățile s-au inspirat din Germania pentru stabilirea regulilor de reluare a antrenamentelor sportivilor, la nivel centralizat.

Din 15 mai, este permisă pregătirea sportivilor în cadrul cantonamentelor, numai după efectuarea testării pentru coronavirus. În plus, sportivii nu trebuie să părăsească bazele de pregătire și trebuie să respecte reguli privind distanțarea socială.

Fotbalul din Germania va fi reluat în acest weekend, în timp ce LPF plănuiește reluarea Ligii 1 în weekendul 13-14 iunie.

Bundesliga a fost unul dintre modelele din care ne-am inspirat când am făcut acel ordin care descrie cadrul general al antrenamentelor în regim de izolare şi de testare. Chiar dacă situaţia este greu de comparat cu sistemul german, mă gândesc şi la sănătate, şi la societate în ansamblul ei, e un model din care ne-am inspirat.

De altfel, au fost foarte multe modele de unde am împrumutat experienţe uşor adaptabile sistemului românesc şi am reuşit să dăm acest cadru care să ofere Ligii 1 posibilitatea de a relua antrenamentele. Chiar dacă acest cadru pare restrictiv şi limitativ, el pune înaintea oricărui fel de interes sau presiune sănătatea şi siguranţa participanţilor la liga profesionistă de fotbal.

Trebuie să se facă triajul epidemiologic al celor care intră în baze, să li se ia temperatura, să fie trecuţi pe un tabel nominal, astfel încât în cazul apariţiei unui caz de coronavirus să se poată face ancheta epidemiologică de identificare a contacţilor mult mai uşor. Accesul la duşuri, la vestiare, la săli de fitness, la săli de mese, terase este restricţionat„, a spus Ionuț Stroe la Pro X.

ionut stroe ministrul mts

ministrul tineretului si sportuluicoronavirusmtsionut stroefotbal
Euro 2020 Trophy Tour – London

Mircea Lucescu, invitat la Roma. Favoritele lui „Il Luce” la EURO

vizita medicala fcsb

Start pregătire pentru FCSB! Care au fost absențele roș-albaștrilor la vizita medicală