SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Gică Popescu, executat politic pentru a nu ajunge șef la FRF. Dezvăluirea incendiară a lui Liviu Dragnea: “O spun asumat pentru că știu”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat duminică, 19 septembrie 2021, ora 23:58,
GICĂ POPESCU
GICĂ POPESCU

Pe 4 martie 2014, în ziua premergătoare alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal, la care era favorit, Gică Popescu a fost arestat.

Curtea de Apel l-a găsit vinovat în celebrul dosar al Transferurilor, alături de alte nume grele precum Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, Meme Stoica, George Copos și Gigi Nețoiu.

Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, timp de 6 ani au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. Erau în discuție 12 transferuri cu iz de corupție a unor jucători. Pedepsele au cumulat 34 de ani de închisoare cu executare.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani și o lună pentru evaziune fiscală, deși plătise presupusul prejudiciu până la ultimul ban și a colaborat exemplar cu autoritățile în toți cei opt ani cât a durat procesul.

Gică Popescu nu a mai putut candida la funcția de președinte al FRF la scrutinul programat chiar a doua zi.

Liviu Dragnea a vorbit la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, printre altele, despre cum se alcătuiau liste cu oameni din sport care erau vânați de Statul Paralel.

Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, un om pe care îl respect, el a fost condamnat și dus la închisoare ca să nu câștige federația de fotbal. O spun asumat pentru că știu lucrul asta”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit realitatea.net.

Citește și DEZVĂLUIRE EXPLOZIVĂ! CUM A AJUNS GIGI BECALI SĂ FIE VÂNAT DE STATUL PARALEL: „ENERVA PENTRU CĂ DEVENISE PREA POPULAR”

exclusivliviu dragneastatul paralelinchisoarerealitatea plusgica popescu