Handbal feminin: Gloria Bistriţa, victorie în deplasare cu Neptunes Nantes şi se califică în sferturile European League

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat duminică, 04 februarie 2024, ora 20:35,
gloria-portar
gloria-portar

Echipa de handbal feminin Gloria Bistriţa a învins duminică, în deplasare, formaţia franceză Neptunes Nantes, scor 34-29 (16-14), în etapa a IV-a din grupa C a European League. Gloria şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Horacek 8 goluri, pentru Nantes, respectiv Bazaliu 9, De Araujo 6, pentru Gloria Bistriţa.

Renata De Arruda, portarul Gloriei, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, cu 20 intervenţii reuşite şi un gol marcat.

În cealaltă partidă a etapei MKS Lublin – HSG Bensheim, scor 34-32.

În primele meciuri din grupă, Gloria Bistriţa a obţinut rezultatele: 26-23 cu MKS Lublin, 35-27 cu HSG Bensheim şi 19-19 cu Neptunes Nantes. După 4 etape, Gloria Bistriţa urcă pe primul loc, fiind singura neînvinsă, cu 7 puncte.

În următoarea partidă, formaţia antrenată de Florentin Pera va evolua tot în deplasare, cu HSG Bensheim, în 10 februarie.

Alte două formaţii româneşti joacă în grupele European League: Dunărea Brăila, în grupa B, respectiv CSM Târgu Jiu, în grupa D. Ambele au disputat tururi preliminare, în timp ce Gloria Bistriţa a fost repartizată direct în faza grupelor.

 

handbal