Ion Țiriac acuză în cazul Simonei Halep: ”Știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 15 februarie 2024, ora 00:07,
Ion Țiriac
Ion Țiriac

Simona Halep este suspendată 4 ani pentru dopaj. Românca a fost depistată pozitiv la roxadustat la finalul lunii octombrie a anului trecut. A fost suspendată provizoriu, iar ulterior i s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic.

Pe 12 septembrie a fost suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru 4 ani, după care a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS).

Recent, Ion Țiriac a oferit noi declarații despre cazul Simonei Halep.

”Ce să vă spun? Eu nu știu mai multe decât voi și vă dau cuvântul meu, cu toate că am văzut-o. Nu știu pentru că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să n-o facă.

Acum știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România. Luată la 5 jumate dimineața, în trei ore trebuia să fie la -3 grade la nu știu ce laborator. Aia n-ar trebui admisă niciunde! Luată și după atâta timp, în ideea ‘hai să mai descoperim o treabă’…

Hai să nu mai discutăm, să sperăm că TAS-ul va face treabă mai bună decât la Sydney (n.r. Sydney Dorcil, jucătoare de tenis americană suspendată 4 ani pentru dopaj). Sperăm că le vine un pic mintea la cap”, a spus Țiriac.

ion țiriacsimona haleptenis