Iordănescu povestește pentru prima oară un episod în care s-a certat cu Hagi și Popescu: „Vreți să plecați? Luați-vă gențile și plecați”

Articol de Dan Istratie - Publicat marți, 29 noiembrie 2022, ora 12:43,
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu (72 de ani), fostul selecționer al primei reprezentative, a dezvăluit, în cadrul podcastului „Profu de Sport”, un episod mai puțin cunoscut ce i-a avut în prim-plan pe Gică Hagi și Gică Popescu, liderii incontestabili ai „Generației de Aur”.

„Era foarte multă debandadă, ca să nu folosesc alt termen și mai dur. Și îmi amintesc că, din acest punct de vedere, a trebuit să fiu extrem de ferm și extrem de categoric. Vă dau un exemplu. Eram în cantonament, înaintea unui meci, cred că era amical. Sper că cei doi pe care îi pomenesc să nu se supere că divulg acest lucru. Au venit la mine Gică Hagi și cu Gică Popescu, eram la Săftica, intraserăm în cantonament. Și mi-au spus: «Nea Puiu, suntem supărați, suntem obosiți….». Avuseseră un rezultat negativ. Veniseră supărați din străinătate, de la cluburile lor din Spania. Echipa se aduna în acea seară în cantonament la Săftica. Și-mi zic ei: «Te rugăm din suflet, lasă-ne și pe noi până mâine la prânz, iar mâine venim fresh în cantonament și vă promitem că facem, că dregem».

Cei doi au solicitat să-i las până a doua zi și le-am răspuns: «Spuneți-mi de ce trebuie să vă las pe voi doi și să nu-i las și pe ceilalți?» Iar ei au spus: «Dom’le, dar noi am avut un program greu, a fost nu știu ce rezultat». Le-am zis: «Uite care este treaba! Vreți să plecați? Luați-vă gențile și plecați! Dar nu trebuie să mai reveniți mâine la 12:00 înapoi. Vă duceți și stați lângă familia voastră, să vă simțiți bine, să vă refaceți și vă vedeți de treaba voastră. Iar noi, cei care rămânem aici, ne vedem de treaba noastră». Au rămas, au ales echipa națională. Au rămas în cantonament și au depășit momentul acela. Au jucat foarte bine, au fost printre cei mai buni de pe teren, am câștigat meciul și a fost totul în regulă”, a declarat Anghel Iordănescu.

popescuanghel iordanescuhagi