Laude pentru marcatorul FCSB-ului: „Va fi jucătorul de care se va vorbi mult”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 22:49,
Andrei Cordea, FCSB
Andrei Cordea, FCSB

Andrei Cordea este unul dintre remarcații de la FCSB după prima etapă din campionat, iar prestațiile sale continuă pe aceeași linie și în cupele europene.

Jucătorul transferat de Gigi Becali de la Academica Clinceni a impresionat încă de la început la formația ”roș-albastră”. Acesta a reușit chiar și să marcheze primul său gol în confruntarea cu Shakhter Karagandy, în minutul 38.

Despre Cordea a vorbit și Ilie Poenaru, fostul său antrenor, care a explicat de ce jucătorul de 22 de ani nu ar putea juca pe postul de atacant, așa cum a sugerat Gigi Becali.

„Mă bucur pentru el că a debutat bine, e important pentru el mai ales la FCSB, dar sincer mă așteptam să se întâmple asta pentru că știu ce poate. Va fi jucătorul de care se va vorbi destul de mult, este tot timpul sută la sută! Îi place să exceleze de la săptămână la săptămână.

Am vorbit cu Andrei, la un moment dat îmi spunea: «Mister, se pare că voi juca fundaș stânga!» Jucase în niște amicale. I-am spus să fie calm, să nu se sperie, și la mine, conjunctural, a jucat acolo după absența lui Pîrvulescu. Și de acolo ar produce foarte mult. Are fizic bun, e atletic, a învățat jocul foarte bine. Mișcările pe care le-a învățat la mine, le-a pus în practică și la FCSB.

Ilie Poenaru

Chiar dacă i s-a cerut altceva, s-a văzut și pe teren, deprinderile le-a păstrat, chiar dacă joacă pe alt post. A dat pasele din pivotare, a reușit să fie aproape de poartă și să creeze panică. Nu l-am încercat atacant, dar nu este genul, nu are profilul ăsta. Nu poate sta cu spatele la poartă. Nu poate să joace acolo.

În bandă, stânga, dreapta se simte bine pe picior invers, dar dă randament oriunde, la un moment dat chiar mă gândeam să-l fac decar. Nu am avut ce face, l-am crescut, un jucător bun, dar trebuie să ne autofinanțăm”, a declarat Ilie Poenaru, la Digi Sport.

Dacă va trece de Șahtior Karagandî, FCSB va da în turul 3 preliminar al Conference League peste ucrainenii de la Kolos Kovalivka.

CITEȘTE ȘI –>> ALEGEREA FĂCUTĂ DE CCA NU VA FI PE PLACUL LUI GIGI BECALI! CINE VA ARBITRA FCSB – CSU CRAIOVA

realitateagigi becaliilie poenaruandrei cordeafcsb