Loredana Toma este dublă campioană europeană! Ea a ratat aurul la stilul aruncat

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 16 februarie 2024, ora 20:53,
Loredana Toma
Loredana Toma

Halterofila română Loredana Elena Toma a cucerit două medalii de aur Campionatul European de la Sofia.

Loredana Toma este campioană europeană la smuls și total

Toma, care anul trecut a luat trei medalii de aur la CE, s-a impus la stilul smuls cu 114 kg, dar la aruncat a fost doar a patra, cu 127 kg, după ce a ratat două încercări la 131 kg. La total, românca a câştigat aurul cu 241 kg.

După cinci zile de competiţie, bilanţul României este de opt medalii, dintre care cinci de aur, trei cucerite de Mihaela Cambei (49 kg) și două Toma, una de argint, obţinută de Valentin Ionadi Iancu (61 kg) la aruncat, şi două de bronz, una câştigată de Ioana Mădălina Miron (45 kg) la aruncat și alta de Andreea Cotruţa (59 kg), la aruncat.

CE de la Sofia reprezintă ultimul criteriu european de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 13 sportivi la Europenele din Bulgaria.

La competiția de la Erevan din 2023, România a câştigat 14 medalii, dintre care 9 de aur, câte 3 obţinute de Cambei, Cotruţa și Toma, trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană (45 kg) la smuls şi total, şi una de Iancu (55 kg) la aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la smuls şi total.

haltereCampionatul European 2024Loredana Toma