Măsură bizară luată de organizatorii Olimpiadei de la Tokyo pentru a evita relațiile intime între sportivi

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 17:41,
Jocurile Olimpice de la Tokyo, sursa foto: Twitter @INQUIRERSports
Jocurile Olimpice de la Tokyo, sursa foto: Twitter @INQUIRERSports

Jocurile Olimpice, amânate din 2020 pentru 2021, va fi o ediție ce va rămâne cu siguranță în istorie, una în care este dominată de restricții fără precedent.

Competiția din Japonia este influențată puternic de pandemia de coronavirus, iar una dintre măsurile luate de organizatori poate fi interpretată ca fiind inedită.

La concursul internațional de la Tokyo vor fi prezenți concurenți din toate colțurile lumii. iar pentru a limita răspândirea infectării cu Covid-19, una dintre măsurile de prevenție este crearea de paturi de carton. În acest fel, se încearcă evitarea contactului sexual între sportivi.

Astfel, vor fi utilizate până la 18.000 de paturi în Vila Harumi din carton. O posibilă infectare ar complica desfășurarea Jocurilor Olimpice.

„Aceste paturi pot rezista până la 200 de kilograme”, a explicat Takashi Kitajima. Directorul general al orașului olimpic a descris cartonul la fel de tare ca lemnul. Cu toate acestea, paturile nu ar rezista unor mișcări bruște, informează Cadena Ser.

Un alt motiv invocat de Comitetul Olimpic Internațional pentru această măsură surprinzătoare este sprijinirea reciclării.

O altă măsură pentru a limita relațiile sexuale în timpul concursului de la Tokyo este accea că CIO nu distribuie prezervative tuturor sportivilor. Va fi pentru prima dată după 1988.

CITEȘTE ȘI –>> NUMĂR RECORD DE INFECTĂRI CU COVID-19 ÎN TOKYO! MĂSURI FĂRĂ PRECEDENT LUATE DE GUVERNUL JAPONEZ

Covid-19sportivirealitateamasuripaturi de cartonJO tokyo