Ministrul Sportului, noi detalii despre prezența suporterilor la EURO 2020! Ce spune despre accesul fanilor la Cupa României

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 08 mai 2021, ora 18:25,
fani Romania

Ministrul Tinereului și Sportului, Eduard Novak, a oferit ultimele detalii despre prezența fanilor la EURO 2020, dar și despre deschiderea stadioanelor pentru echipele din România!

După ce șeful MTS a anunțat în urmă cu puțin timp că Arena Națională va putea primi spectatori la 25% din capacitatea totală a stadionului, acum, Eduard Novak a venit cu o nouă serie de declarații. Astfel, în cursul zilei de astăzi, Novak a dezvăluit că exista șanse ca partidele de la EURO 2020 să se poată disputa cu până la 50% din capacitate, dar asta doar cu îndeplinirea anumitor condiții.

novak ministrul sportului

„Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor – deocamdată, avem 25%. Toţi suntem optimişti. Acum, să găsim nişte formule – ori vaccin, ori testat – care să ne dea şi siguranţă, dar să ne bucurăm şi de sport”, a spus Novak, potrivit Agerpres.

Citește și LPF, prima reacție după ce MTS a anunțat că EURO 2020 se va juca cu spectatori: “Solicităm să nu se facă o discriminare!”

Totodată, ministrul Sportului a vorbit și despre planul lui Dan Barna, vicepremierul României, care a anunțat în cursul zilei de ieri că plănuiește ca partidele din semifinalele Cupei României să se dispute cu spectatori în tribune. Novak este de părere că acest lucru este foarte greu de îndeplinit în momentul de față și consideră că EURO 2020 ar trebui să fie primul test cu suporteri pe stadioanele din România.

„Eu văd că toţi din Guvern îşi doresc cât de repede să revenim la normalitate, însă faptul că domnul Barna doreşte ca pe 12 mai să avem deja public pe stadion este cam greu, deoarece sunt multe lucruri administrative de făcut până atunci.

Trebuie să elaborăm un ordin de ministru – un ordin comun între Ministerul Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Timpul este foarte scurt şi nu cred că este un lucru viabil.

Ba, mai mult de atât, noi ne-am străduit cumva să adaptăm o strategie de a intra, a spectatorilor, în baza unui formular elaborat de către UEFA, ce va fi aplicat la Euro 2020 şi cred că acela va fi proiectul pilot”, a mai spus Eduard Novak, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și Anunțul momentului în fotbalul românesc! FRF vrea suporteri la finala Cupei României

coronavirusmtsdeclaratiirealitateaeuro 2020Eduard Novaksuporteri
petrolul

”Lupii” sună adunarea! 5 amicale programate pentru elevii lui Nae Constantin

Denis Dragus

Scandal cât casa în familia lui Denis Drăguş! De la ce a plecat totul