Naționala de fotbal a României a căzut pe locul 54 în lume. Prima reacție a FRF: „Trebuie să găsim un platou”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 23:21,
Naționala de fotbal a României
Naționala de fotbal a României

Naţionala României se află pe poziţia a 54-a în clasamentul FIFA. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, spune că important e să ajungi într-o zonă de platou.

Naționala României este pe locul 54 în lume, cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani

Regresul tricolorilor vine după rezultatele înregistrate în iunie, în Liga Naţiunilor, o victorie (1-0 cu Finlanda) şi trei eşecuri (0-2 şi 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia-Herţegovina).

Din 2012 (locul 57) nu a mai înregistrat naţionala României o clasare aşa de slabă în ierarhia mondială.

Interesant este că România continuă să fie cea mai bine clasată echipă din Grupa B3 a Ligii Naţiunilor: Bosnia a urcat de pe 59 pe 57, Finlanda a coborât de pe 57 pe 59, iar Muntenegru a reuşit un salt de trei locuri, de pe 70 pe 67.

Brazilia se menţine în fruntea clasamentului, urmată de Belgia şi de Argentina, care a a făcut rocada cu Franţa, campioana mondială coborând pe 4, după patru meciuri fără victorie în Liga Naţiunilor. Top 10 este completat de Anglia, Spania, Italia, Olanda, Portugalia și Danemarca.

Trebuie să găsim un platou”, spune Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu

România e pe cea mai slabă poziţie din ultimii 10 ani în clasamentul FIFA. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, afirmă că naționala ţintește o poziţie superioară, pentru o plasare mai bună în urnele competiţiilor pentru viitoarele trageri la sorți.

În anul în care ne-am calificat la EURO 2016, în 2015, eram în primele 10. Dacă ai un parcurs bun pe o perioadă scurtă, te duci sus. Dacă ai o perioadă mai lungă de insuccese, te duci la vale mai mult.

Important e să ajungi într-o zonă de platou. La FRF a venit directorul de scouting al federaţiei belgiene şi a spus că sunt pe locul doi, dar a zis că sunt conştienţi că nu pot rezista pe locul secund. Ţinta lor e să fie în primele 10.

La federaţia noastră ţinta e să fim pe locul 24 european. La nivel european suntem la limită între urna B şi C, suntem pe 32. Trebuie să găsim un platou şi după să urcăm, cu o gestionare corectă a resurselor a jucătorilor tineri.

Poate că noi am avut rezultate mai bune decât lotul până acum. Dacă Dzeko, Pukki sunt sub noi…

Dacă ei cu jucători de Champions League, iar noi cu niciunul în Champions League, e posibil să fi făcut lucruri proaste ei”, a declarat Andrei Vochin la Orange Sport.

liga natiunilorandrei vochin