O altă plângere penală la adresa Florin Talpan! De ce este acuzat juristul de la CSA Steaua

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 23 noiembrie 2020, ora 20:50,
Talpan

O nouă plângere penală a fost făcută pe numele lui Florin Talpan la Direcţia Generală Anticorupţie.

Asociaţia Steaua 1947 este cea care a depus această plângere la DGA, după ce în urmă cu două săptămâni aceaşi asociaţie a depus o altă plângere, însă la Parchetul Militar.

Organizaţia a înaintat către DGA o plângere penală pe numele juristului de la CSA Steaua pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu, potrivit ProSport.

Pot menționa că am mai înaintat astăzi o plângere penală pe numele domnului Talpan la DGA pentru uzurparea funcției și abuz în serviciu. Mai multe nu vă pot spune în acest moment”, a spus Cătălin Biriş, vicepreşedintele Asociaţiei Steaua 1947, potrivit sursei menţionate.

Citeşte şi Ionel Dănciulescu, amăgit de Dinamo! ,,Am fost păcăliţi de o manieră incredibilă”

Reacţia lui Florin Talpan nu a întârziat să apară. Acesta a spus că poate da în judecată Asociaţia Steaua 1947 pentru denunţ calomnios. Juristul a mai susţinut că va lua măsuri în urma celor întâmplate.

„«Actele de dispoziție profesionale descrise în articolul de presă, respectiv notificările cu privire la respectarea unor sentințe judecătorești definitive ce au ca subiect respectarea proprietății intelectuale a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sunt pe fond, un fapt divers în activitatea unui consilier juridic» așa preciza în răspunsul său domnul Florescu Lucian, Secretar General al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România. Reiterez pentru ultima oară că în speța de față adusă în discuție de către presă nu sunt îndeplinite condițiile săvârșirii unei infracțiuni.

Fiecare persoană are dreptul să sesizeze oricare instituție abilitată cu consecința firească și normală a repercusiunilor ce derivă din fapte! Există încă în Codul Penal infracțiunea de hărțuire și denunț calomnios! Aceste plângeri penale formulate de diverși acoliți sunt un mijloc de hărțuire al subsemnatului! Pot să vă confirm faptul că nu voi mai acceptă astfel de demersuri în mod evident abuzive și voi lua măsuri legale în consecință împotriva acestora!, a declarat Florin Talpan pentru ProSport.

Tot scandalul a pornit după ce Florin Talpan a cerut excluderea lui FCSB din Liga 1. Fanii ,,roş-albaştrilor” evidenţiază faptul că Talpan nu avea niciun drept să ceară excluderea echipei din prima divizie pentru că nu el e comandantul CSA, cel care ar trebui să reprezinte în mod legal clubul armatei.

Citeşte şi EXCLUSIV | “E ca Messi pentru Barcelona”! Jucătorul indispensabil pentru o candidată la titlu

talpanfcsbasociatia steaua 1947csa steauarealitatealiga 1
gigi-becali-fcsb

Dinamo, ajutor nesperat din partea lui Gigi Becali! Ce a făcut patronul celor de la FCSB

Laszlo Boloni, Ronaldo

Laszlo Boloni s-a întâlnit în secret cu Ronaldo la Budapesta: ,,N-ar fi frumos să apar”