Obiectivul preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 26 ianuarie 2021, ora 19:25,
canotaj-top-sportivi-2020-1

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, și preşedintele Klaus Iohannis au discutat pe tema strategiei naţionale pentru sport.

Astfel, obiectivul este situarea României în primele 15 naţiuni în privinţa rezultatelor sportive, până în 2032.

La invitaţia Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni a avut loc astăzi o întâlnire între domnul Klaus Iohannis, Vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Discuţiile s-au purtat în jurul strategiei naţionale în sport şi tineret şi au inclus aspecte legate de situaţia actuală, de obiective, dar mai ales despre soluţiile care se au în vedere.

Sursa foto: Eduard Novak/Facebook

Din constatările de până acum, situaţia actuală din sportul românesc prezintă mai multe probleme, care ţin şi de infrastructura deficitară, dar mai ales de lipsa de viziune şi de strategie, precum şi de folosirea ineficientă a resurselor. Obiectivul nostru este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive„, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Instituţia specifică însă că pentru atingerea obiectivului este nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent:

Soluţia pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unei strategii naţionale în sport, care va avea ca piloni centrali stabilirea unor direcţii clare de performanţă, competitivitatea, atât la nivel de sportivi, cât şi de antrenori, prioritizarea acelor ramuri care au demonstrat că pot aduce rezultate, implementarea unitară a unor măsuri care să includă şi activităţile din educaţia copiilor şi tinerilor.

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro

Pentru acest proiect, va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent, însă solicitarea de obţinere a acestei suplimentări va veni însoţită de angajamentul unei folosiri mai eficiente a resurselor„.

Citește și VIDEO | Șase goluri marcate în Viitorul – Sepsi! Început spectaculos de etapă

 

iohannnisrealitateanovakministerul sportului
danemarca

UEFA spune că a tratat cu respect Danemarca, după incidentul cu Eriksen

fcsb4

Primele emoții pentru Dinu Todoran și elevii săi! Miercuri are loc tragerea la sorți pentru Conference League