OPINIE | Christian nu l-a putut opri pe Danny

Articol de George Drafta - Publicat joi, 20 mai 2021, ora 14:41,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Danemarca a părăsit Euro 2020 după ce și-a depășit condiția la acest turneu final. Fiind aproape chiar să strice socotelile englezilor care visau la prima lor finală europeană din istorie.

O participare care a stat sub semnul momentului aproape tragic prin care a trecut cel mai bun jucător al ei în chiar startul aventurii continentale. Au fost clipe care au șocat pe toată lumea. Iar oamenii cu siguranță i-au privit ulterior pe danezi prin prisma acestui episod. Dincolo de faptul că alcătuiesc o echipă bună, dovadă și startul lansat din preliminariile CM 2022, nordicii s-au alimentat moral când au văzut zâmbetul decarului lor de după căderea inexplicabilă din partida cu Finlanda.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | ERIKSEN ȘI MEDICII CARE I-AU SALVAT VIAȚA, INVITAȚI SPECIALI LA FINALA DE PE WEMBLEY

Cu această imagine în minte, au ajuns în semifinale. După ce au înscris 11 goluri în ultimele 4 meciuri de la acest Euro. Și au fost chiar la un pas să repete figura din 1992. Atunci când au câștigat trofeul chemați de UEFA din vacanțe să ia locul unei Iugoslavii excluse din competiție. Totuși, ar fi poate nedrept și pentru englezi ca lor să le fie luat absolut tot meritul pentru prezența în ultimul act. Doar din cauza acelui penalty controversat. Din păcate pentru urmașii lui Hamlet, căderea fizică a adus adversarul tot mai aproape de careul lui Schmeichel.

Sursă foto: Profimedia

Care făcuse minuni până la un moment dat. Sigur că arbitrul olandez ar fi trebuit să procedeze puțin diferit. Chiar dacă în căști a fost asigurat că are acoperire regulamentară. Sunt convins că interpretarea acelei faze a ținut cont și de faptul că prezența Angliei în finală ar fi fost mult mai utilă turneului decât o calificare surprinzătoare a vikingilor. Astfel, ultimul act va aduce față în față două dintre echipele mari ale fotbalului european și mondial. Ceea ce va asigura acestui Euro pandemic acea încheiere de gală pe care toată lumea și-o dorea.

Sursa foto: Profimedia Images

Dincolo de aceste aspecte, am remarcat multitudinea de comentarii apărute după ce planeta s-a oprit în loc să se roage pentru Christian Eriksen. S-a vorbit cred mult prea mult despre încheierea carierei lui. La doar câteva zeci de ore de la momentul critic a cărui cauză nu a fost elucidată nici până în prezent. Dacă Eriksen va dori să joace sunt convins că nimic nu îl va opri. O va face pe semnătură, așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri. Asta dacă fenomenul îi este atât de drag încât să își riște chiar și viața.

CITEȘTE ȘI –>> MESAJUL LUI CHRISTIAN ERIKSEN, DUPĂ CE DANEMARCA A AJUNS ÎN SEMIFINALE LA EURO 2020

Și dacă să zicem că cineva îl va asigura că nu se va mai întâlni vreodată cu o astfel de situație de aici înainte, e clar că acel episod nu și-l va putea scoate din minte niciodată. Și îl va urmări atunci când va reveni pe gazon. Cazul lui demonstrează că nici fotbalul mare nu este ocolit de șocuri de genul acesta. Deseori se vorbește de numărul mare de meicuri și de încărcătura emoțională pe care jucătorii trebuie să le suporte pe parcursul unui sezon. E foarte greu de stabilit dacă această speță a dus la acest episod nefericit. În ceea ce îl privește pe Eriksen mai degrabă nu.

CITEȘTE ȘI –>> KJAER, DESPRE MOMENTUL ÎN CARE L-A SALVAT PE ERIKSEN: ,,NU O SĂ UIT NICIODATĂ ZIUA ACEEA”

Danezul de 29 de ani a jucat în stagiunea încheiată în mai doar 34 de partidei. Mai puține decât unii dintre fotbaliștii din Liga 1. Chiar dacă la acest nivel nu se poate lua în calcul faptul că analizele i-au fost măsluite, așa cum poate se întâmpla cu alți jucători, africani în marea lor majoritate, iată că Eriksen a trebuit să treacă printr-o experiență neplăcută. Una care va rămâne în memoria tuturor microbiștrilor atunci când acest turneul final va deveni istorie.

 

penalty controversatrealitateasemifinaleDanny Makkelieeuro 2020danemarcaeriksenanglia