Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City! Care e primul jucător pe care vrea să-l aducă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 22 noiembrie 2022, ora 20:33,
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Antrenorul spaniol Pep Guardiola ar putea rămâne până în 2025 pe banca echipei engleze Manchester City.

Pep Guardiola vrea să-l aducă la Manchester City pe Jude Bellingham

Pep Guardiola a venit în 2016 la Manchester City, iar vechiul său contract expira în iunie anul viitor. Cotidianul The Guardian scrie că salariul său, estimat la 20 de milioane de lire sterline pe an, ar urma să crească.

Sub conducerea sa, City a câştigat de patru ori campionatul Angliei, o dată Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii engleze şi a disputat o finală de Liga Campionilor, pierdută anul trecut în faţa lui Chelsea.

Primul jucător pe care Guardiola vrea să-l aducă la echipă în perioada de transferuri din ianuarie 2023 este englezul Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund. Jucătorul de 19 ani a deschis scorul în meciul cu Iran, din Grupa B a Campionatului Mondial, câștigat cu 6-2.

Are calitate și abilitățile despre care știe toată lumea, dar nu este vorba doar despre asta, ci despre tot ce poate oferi el. Este foarte valoros. Este titular la națională, deși are 19 ani. Este impresionant.

La 17 ani, avea o personalitate care a surprins. Striga la colegi, le dădea sfaturi, crea faze de atac și stătea de vorbă cu arbitrul.

Mi-am dat seama imediat că tipul ăsta era ceva special în ceea ce privește mentalitatea. La 19 ani, este deja unul dintre căpitanii Borussiei”, a declarat Guardiola.

premier leaguemanchester citypep guardiola