Pierdem „EURO 2020”? Planuri de rezervă ale UEFA!

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat duminică, 17 ianuarie 2021, ora 16:22,
euro-2020-islanda-românia

Chiar dacă UEFA nu a făcut încă un anunţ oficial, presa europeană crede că planul organizării EURO 2020 în 12 ţări diferite are şanse mici să rămână în picioare.

Forul european va discuta posibilele scenarii la începutul lunii februarie, însă preşedintele Ceferin le-ar fi cerut deja colaboratorilor să lucreze la posibile alternative. Din cauza pandemiei de coronavirus, planul iniţial gândit de Michel Platini va fi greu de pus în practică.

Singurul lucru cert este că turneul amânat din 2020 se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Spaniolii de la Marca scriu că „planul pare acum o utopie” şi „a avea o alternativă în acest moment este o obligaţie”. UEFA adună încă informaţii de la autorităţile din cele 12 oraşe, printre care şi Bucureştiul. O decizie finală ar putea fi luată în luna martie.

Preşedintele federaţiei din Elveţia a tras primul semnal de alarmă la începutul anului. „Să nu visăm! În cel mai bun caz, am putea reveni la viața normală în a doua jumătate a anului. O opțiune ar fi organizarea Euro într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unei metropole cu suficiente stadioane pentru a găzdui meciurile din șase grupe. De exemplu, Londra” – a spus Dominique Blanc pentru 24 Heures. 

Dacă pandemia nu va da înapoi până la primăvară, UEFA ar putea decide în cele din urmă ca turneul final să fie organizat într-o singură ţară, sau chiar într-un singur oraş, în situaţii extreme.

12 orașe din 12 țări ar trebui să organizeze Euro în acest an: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma, Sankt Petersburg.

organizareturneu finalceferinbucurestieuro 2020uefa
Luis Suarez bite

EURO 2020 VIDEO | Luis Suarez e istorie! Cine l-a urmat și și-a mușcat adversarul în Franța – Germania

germania franta profimedia

EURO 2020 | VIDEO | Franţa – Germania 1-0. Un autogol a făcut diferenţa