Programul de duminică al optimilor CM de fotbal din Qatar! Intră în scenă campioana mondială

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 04 decembrie 2022, ora 09:26,
Anglia
Anglia

Duminică au loc alte două optimi de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar și toate calculele duc câtre un sfert Franța – Anglia.

Franța – Polonia începe la ora 17:00

Unul dintre sfeturile de finală a fost stabilit aseară, iar adversare vor fi, pe 9 decembrie, Olanda și Argentina.

Azi au loc alte două meciuri din optimi, care vor stabili partida programată pe 10 decembrie. Franța, campioana mondială și câștigătoarea Grupei D, primește replica Poloniei, ocupanta locului 2 în Grupa C.

Meciul se joacă de la ora 17:00 pe Al Thumama Stadium din Doha, iar echipa pregătită de Didier Deschamps este favorită.

Va fi un duel la distanță între doi dintre cei mai valoroși atacanți ai momentului, francezul Kylian Mbappe și polonezul Robert Lewandowski.

De-a lungul timpului, cele două adversare s-au întâlnit de 16 ori. Franța a câștigat 8 meciuri și a pierdut 3, iar 5 partide s-au încheiat la egalitate. Singurul meci direct jucat la un CM a avut loc în 1982, când Polonia s-a impus cu 3-2 în meciul pentru medaliile de bronz.

Anglia – Senegal se joacă de la ora 21:00

Al doilea meci al zilei se joacă de la ora 21:00, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, de la ora 21:00. Adversare vor fi Anglia și Senegal.

Se preconizează a fi unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din faza optimilor, între naționala „Three Lions” și „Leii din Teranga”.

Anglia a distrus Iran în primul ei meci la CM, administrându-i un sec 6-2, după care a venit remiza cu naționala Statelor Unite. Fanilor nemulțumiți le-a trecut supărarea după ce elevii lui Gareth Southgate au învins Țara Galilor cu 3-0.

De partea cealaltă, Senegal a pierdut primul meci în Qatar, 0-2 cu Olanda, dar le-a câștigat pe următoarele două, 3-1 cu Qatar și 2-1 cu Ecuador. Naționala africană nu se bazează pe un jucător anume, în condițiile în care cele 5 goluri au fost marcate de tot atâți jucători.

Programul complet al meciurilor de azi:

De la ora 17:00: Franța (locul 1 în Grupa D) – Polonia (2C) (optimi de finală); Al Thumama Stadium (Doha); arbitri: Jesus Valenzuela – Jorge Urrego, Tulio Moreno (toți din Venezuela); rezevă: Kevin Ortega (Peru)

De la ora 21:00: Anglia (1B) – Senegal (2A) (optimi de finală); Al Bayt Stadium (Al Khor); arbitri: Ivan Barton – David Moran (ambii din Salvador), Kathryn Nesbitt (Statele Unite); rezervă: Said Martinez (Honduras)

optimi de finalafrantacampionatul mondial 2022angliasenegalpolonia