Propunere fără precedent! Arena Națională, gata să își schimbe numele

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021, ora 10:02,

Cel mai mare stadion al țării își poate schimba denumirea, asta după ce USR Plus Sector 5 a cerut Primăriei Municipiului București să scoată numele la licitație!

Concret, cei de la USR Plus sunt de părere că Arena Națională este unul dintre cele mai valoroase construcții din proprietatea Bucureștiului și cred că stadionul poate obține un profit mult mai mare față de cel din prezent. Din câte se pare, arena a produs, din septembrie 2011 până în 2019, doar 3 milioane de lei, însă stadionul a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei.

„USR PLUS București solicită primarului general scoaterea la licitație a numelui Arenei Naționale. Grupul USR PLUS din Consiliul General a înaintat o solicitare primarului prin care să fie suplimentate veniturile generate de municipalitate prin scoaterea la licitație a denumirii Arenei Naționale, o practică deja recunoscută internațional, pentru a acoperi din cheltuielile de operare ale arenei și pentru a reduce presiunea pe bugetul local.

Citește și VIDEO | STADIONUL RAPID ESTE GATA! A ÎNCEPUT PROCESUL DE PREDARE

Arena Națională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de construcție și amenajare ce a depășit suma de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei și a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei.

Avem exemplul orașelor mari, precum München și Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5,5 milioane de euro anual prin acest mecanism. Considerăm că și Bucureștiul ar putea avea de câștigat în urma unui astfel de parteneriat cu mediul privat.

„Avem nevoie de diversificarea veniturilor atrase de municipalitate pentru a ne putea concentra eforturile pe dezvoltarea orașului. Banii atrași prin închirierea numelui Arenei Naționale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiți pentru întreținerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreținere să fie cheltuiți pentru dezvoltarea sportului bucureștean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS și inițiator al demersului.

Citește și VEȘTI DE ULTIM MOMENT! CÂȚI FANI POT ASISTA LA MECIURI DUPĂ RELAXAREA RESTRICȚIILOR ÎN ROMÂNIA + CUM SE VA FACE ACCESUL

realitateanume arena nationalaarena nationalausr plus