Reacţia lui Eduard Novak, după ce Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă: ,,Eu sunt ministru! Datoria mea e să reprezint sportul”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 29 iulie 2021, ora 12:00,
Eduard Novak şi Ana Maria Popescu
Eduard Novak şi Ana Maria Popescu

Ana Maria Popescu a revenit în ţară, după ce a reuşit să câştige prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

După ce a cucerit argintul la scrimă, Ana Maria Popescu l-a taxat pe ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Acesta a fost primul care a întâmpinat delegaţia României pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. În momentul în care Ana Maria Popescu a sosit, Eduard Novak i-a intins mâna să o salute, dar sportiva a ignorat gestul ministrului Sportului. Eduard Novak a trecut peste acest moment ruşinos şi a continuat să salute ceilalţi sportivi ai României care au sosit de la Tokyo. Totul a pornit după ce Ana Maria Popescu a cerut ,,un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, iar ministrul Eduard Novak a spus că ,,Ana Maria nu putea să câștige aurul nici dacă bugetul era cu 5 milioane de lei mai mare”.

Sursă foto: Digi Sport

După acest gest, acum a reacţionat şi Eduard Novak. Acesta spune că s-a înţeles greşit toată situaţia, pentru că şi el ştie ce înseamnă sacrificiul pentru un sportiv.

,,Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești.

Ea este sportivă, a reacționat în felul ei, nicio problemă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Vreau să fiu un ministru bun, să fiu alături de sportivi și îmi pare rău. Ana Maria este pentru mine campioana de aur, sunt alături de ea.”, a declarat Eduard Novak, pentru TVR.

Eduard Novak, MTS
Eduard Novak, MTS

Citeşte şi PREMIERUL FLORIN CÎŢU INTERVINE ÎN CONFLICTUL DINTRE ANA MARIA POPESCU ŞI EDUARD NOVAK: ,,UN COMENTARIU NEFERICIT AL DOMNULUI MINISTRU”

Eduard NovaktokyoJocurile Olimpiceana maria popescureactierealitatea