Revenire de senzație a Igăi Swiatek la Roland Garros! A întors de la 2-5 în decisiv și a eliminat-o pe Naomi Osaka, după ce a salvat o minge de meci

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 22:03,
Iga Swiatek și Naomi Osaka
Iga Swiatek și Naomi Osaka

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (1 WTA, cs 1), deținătoarea trofeului, s-a calificat greu în turul 3 la Roland Garros.

Swiatek va juca în continuare cu Jana Fett sau Marie Bouzkova

Ea a învins-o după un meci maraton pe americanca Naomi Osaka (Japonia, 134 WTA, clasament protejat), cu 7-6 (1), 1-6, 7-5, în exact trei ore.

Swiatek, câștigătoarea ultimelor două ediții la Roland Garros, a avut 3-1 și 4-2 în prima manșă, dar s-a văzut pusă în situația de a salva minge de set la 4-5, pe propriul serviciu. În tie-break, însă, poloneza a făcut legea, cedând un singur punct.

Setul secund a fost dominat de japoneză, care și l-a adjudecat cu un incredibil 6-1 în doar 28 de minute. A fost doar al treilea set cedat de Iga în ultimele trei ediții.

Asiatica s-a desprins la 5-2 în decisiv, iar la 5-3 a servit pentru calificare. Ea a avut minge de meci, dar a ratat-o. A fost momentul în care Swiatek și-a revenit din pumni. Poloneza nu a mai cedat niciun game din următoarele trei, calificându-se în runda următoare.

Adversara poloinezei din turtul 3 este Jana Fett (Croația, 126 WTA, lucky loser) sau Marie Bouzkova (Cehia, 42 WTA).