Șansă uriașă pentru suporteri! Trofeul EURO 2020, expus într-un mall din București

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 15 martie 2019, ora 20:04,
trofeu euro 2020

Trofeul care va fi acordat câștigătoarei Campionatului European din 2020 va fi expus sâmbătă în București, la Mega Mall. Publicul se va putea fotografia cu trofeul între orele 10:00 și 22:00.

Potrivit site-ului FRF, trofeul ‘Henri Delaunay’ va fi amplasat într-un spațiu special amenajat la etajul 1 al centrului comercial situat în apropierea Arenei Naționale.

Trofeul va fi înmânat câștigătoarei EURO 2020 la Londra, după finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. 

Trofeul Henri Delaunay, acordat câștigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale. Din păcate, Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-și vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediție a Campionatului European.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului„, se arată într-un comunicat.

mallbucurestieuro 2020frfmega malltrofeu
UCluj

Ultimul transfer al lui „U” Cluj a rămas impresionat: „Echipa are o galerie de Champions League!”

denis rusu cfr

CFR Cluj, al patrulea transfer al verii! Mijlocaş U21 pentru Şumudică