Selecționerul Finlandei, mulțumit și dezamăgit după remiza cu România: „Ne-a fost greu să găsim spații”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 18:18,
Markku Kanerva a recunoscut că România a fost periculoasă pe contraatacuri
Markku Kanerva a recunoscut că România a fost periculoasă pe contraatacuri

Naționala Finlandei a remizat cu România, 1-1, pe teren propriu, în penultima etapă din Grupa B3 a Ligii Națiunilor și rămâne fără victorie în fața tricolorilor.

Pe hârtie, România e mai puternică decât Finlanda”, a recunoscut Markku Kanerva

Formația pregătită de Markku Kanerva poate rămâne în divizia a 2-a a Ligii Națiunilor dacă învinge Muntenegru în deplasare sau dacă obține același număr de puncte ca România în meciul de pe teren propriu cu Bosnia-Herțegovina.

La egalitate de puncte în clasamentul final, tricolorii sunt avantajați de rezultele din meciurile directe.

După meciul de la Helsinki, selecționerul Finlandei, Markku Kanerva, a recunoscut că, per ansamblu, rezultatul este corect, dar rămâne cu dezamăgirea că nu a învins România.

Am vrut să câștigăm acest meci, dar n-am reușit, de aceea sunt puțin dezamăgit. Pe de altă parte, România și-a arătat calitățile astăzi, este o echipă puternică, ne-au făcut viața grea.

Pe hârtie, România e mai puternică decât Finlanda. Dar puteam să câștigăm astăzi. România are mulți jucători tehnici, buni în situații unu contra unu.

În repriza a doua, a fost surprinzător cât de ușor am reușit să-i deschidem și să ne creăm ocazii. Finlanda a pus presiune în repriza a doua, dar n-am reușit să înscriem golul victoriei. Pe de altă parte, România a fost periculoasă pe contraatacuri.

România nu ne-a surprins în această seară, a jucat exact așa cum ne așteptam. Știam că sunt periculoși pe contraatacuri. Bazându-ne pe statistici, sunt printre cei mai buni din Europa la contraatacuri.

Ne-a fost greu să găsim spații pentru că uneori România s-a apărat cu nouă jucători, linia de apărare a fost jos. Puteam să obținem o victorie istorică în fața României. Totuși, cred că scorul final reflectă realitatea din teren, per total”, a declarat selecționerul, conform sportti.com.

finlandaliga natiunilormarkku kanerva