Semnalul de alarmă al lui Dorin Goian după rezultatele echipelor românești din cupele europene: ”Nu mai cereți rezultate nici de la echipa națională!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 24 iulie 2022, ora 09:06,
dorin-goian-steaua-bucuresti-profimedia-0027729135
dorin-goian-steaua-bucuresti-profimedia-0027729135

România nu mai are nicio echipă în Champions League. Singura șansă a echipelor din Liga 1 rămâne Conference League. Dorin Goian, fost fundaș la FCSB, consideră că rezultatele echipelor de club sunt conectate cu cele ale echipei naționale.

”Vorbim de surprize în cupele europene, dar am ajuns să avem surprize în fiecare am. Aici suntem momentan și este trist. Dar aceasta este realitatea și trebuie să o acceptăm. Prima măsură ca să progresezi este să îți accepți situația, să știi la ce nivel te afli. Să știm ce probleme avem și unde le avem. Mai departe, să știi ce poți să faci pentru a evolua.

Nu cred că fanii și presa sunt prea critici cu echipele românești. Trebuie relatat conform cu realitatea. Când toți spun că nivelul fotbalului românesc este unul slab și că rezultatele cluburilor și echipelor naționale decurg din acest fotbal slab din România, asta e realitatea. Asta e realitatea, când e de lăudat, lăudăm. Când e de criticat, criticăm.

E greu ca echipa națională să aibă rezultate, când noi ne chinuim în al doilea tur preliminar din Conference League. Nu mai cereți rezultate nici de la echipa națională! Pentru că nu avem cum să avem rezultate la echipa națională, în aceste condiții. Rezultatele naționalei și ale echipelor de club se aliniază. Am pierdut în amical cu Georgia, acum vicecampioana pierde cu locul cinci din campionatul georgian. Nimic nu e întâmplător. Acolo suntem, acesta e nivelul”, a declarat Goian pentru Sport.ro.

nationalaliga 1goianromania