EXCLUSIV | Fotbalistul care și-a decis deja viitorul: „Asta voi face după încheierea carierei”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 23 martie 2021, ora 11:41,
sergiu costin gloria

Sergiu Costin se apropie de sfârșitul carierei de jucător. Mijlocașul a revenit în fenomen la Someșul Dej, în Liga 3, însă își pregătește deja viitorii pași. 

Vrea să le ofere celor tineri din experiența sa acumulată pe terenul de fotbal. Și îl are alături în misiunea sa pe cel care i-a îndrumat pașii pe când fotbalistul ajuns acum la 42 de ani încerca să deprindă tainele sportului cu balonul rotund.

„Fostul meu antrenor Constantin Sava care ne-a crescut pe mine, pe Luci Sânmărtean, pe Dan Florin, pe Chibulcutean, pe Mândrean, cei care am mai jucat în Liga 1, și-a făcut o școală de fotbal care îi poartă numele.

Și eu îl ajut, merg deocamdată de două ori pe săptămână cu copilașii pentru că încă mai joc și fotbal. Avem 4 grupe de copii și probabil ăsta va fi viitorul meu. Deocamdată sunt împărțit, dar probabil ne vom axa în viitor pe creșterea copilașilor. Să vină să se bucure de mișcare, să le placă fotbalul”, a anunțat Sergiu Costin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sergiu a debutat în Liga 1 la Gloria Bistrița pe când încă nu împlinise 19 ani. Se întâmpla în toamna lui 1997 într-un meci Dinamo – Gloria încheiat 4-3. În afara participării cu Oțelul în Champions League, fotbalistul a strâns 16 prezențe în Cupa UEFA Intertoto în intervalul 2001-2005, toate în tricoul ardelenilor.

Gloria Bistrița a jucat 22 de sezoane în Liga 1 și a cucerit și o Cupă a României în 1994. De asemenea, clubul dispărut între timp are în palmares și o Cupă a Ligii, câștigată în 2000. Printre echipele importante care au ajuns să joace la Bistrița se numără Real Zaragoza, Fiorentina, Atletico Madrid și Montpellier.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Formația a cărei ascensiune este dorită din tot sufletul: “Îmi crește inima doar când aud de echipa aia”

sergiu costinscoala de fotbalbistritaconstantin savarealitatea
Italia Turcia EURO 2020

EURO 2020 | Concluziile după Italia – Turcia, 3-0: ,,Un rezultat neaşteptat! De obicei, primele meciuri sunt închise”

nadal djokovic

Rafael Nadal, eliminat în semifinale la Roland Garros de Novak Djokovic, după un meci maraton! Cu cine joacă sârbul finala